2009/03/29

7 Дневен фокус: Промени ума си! Събори крепостите и грабни твоя дял!

Ние преминаваме през процес на промяна на ума ни и пренареждане на мислите ни. През този сезон Господ прави толкова много неща с всички нас. Аз вярвам, че Неговата главна цел е да ни накара да разберем Неговия ум докато навлизаме в следващото ниво на обещание в земята, която е дал на всеки един от нас да притежаваме. Ти имаш наследство. Това е дял, който е свързан с твоята съдба и обещание. Ето следващия молитвен фокус, 7 Дни да промениш ума си: Съборете крепостите и грабнете вашия дял!
Имаме нова песен да слушате, за време като това:"Тичай за користите, побързай да грабнеш плячката ", е викът от сърцето на Бог и трябва да бъде вика на сърцето на Неговите хора! Създаването на тази песен беше трудно, тъй като ние обикновено не се движим в познаване на принципа свързан с тази песен. Има „Закон за Плячката” в Божието Слово! Тази песен идва от Исая 8 глава. Посланието на Kent Mattox на конференцията „Да започнем годината правилно” беше от този библейски текст. За да чуете тази песен – отидете на линка - Ден Пети на този молитвен фокус. Можете също да отидете в нашия МР3 магазин и да я закупите или да я слушате по GOZradio.net.

Освободи гения на креативност скрит в теб!
Много ми хареса курса на Исахар „Отключване на твоята креативна сила във времето и пространството!” Мисля, че не сме разбирали думата „гений”. Затова сме ограничавали тази категория до тези с извънредно високо I.Q. Интелигентността не се свързва само с човек, който има висок коефицент на интелигентност. Нашата среда и гените играят много важна роля за това, което ни кара да мислим и да действаме. Нечестие през поколенията може да ни ограби от способноста да мислим и действаме резултатно и ефективно. Интелигентността се развива, когато някой е готов да преодолее духа на страх и несигурност и да разоре нова земя. Този тип смелчаги ще произведе откриване на това, което е било скрито. Това довежда до открития, остроумни изобретения, и великолепни и нови артистични прояви. Този тип креативност променя начина, по който хората са виждали света, в области или сфери, в които са работили. Някой с гениален капацитет ще използва тяхната интелигентност по продуктивен и невероятен начин. Техният мозък е функциониращ и подвижен. Те не гледат с пренебрежение на информация или стимули, които други считат за неуместни.

В ” НОВО МИСЛЕНЕ ЗА НОВИЯ СЕЗОН!” Шарън Кинг, практикуващ специалист по неврология, пише следното: „Мозъкът е машинката на ума и това са несъмнено дните, когато се нуждаем нашите мозъци да се обновят и да възприемат нови начини на мислене, усещания и вършене на неща. Има една поговорка в неврологията, „Клетки, които се запалват заедно, се свързват заедно”. Това твърдение означава, че нашият натрупан опит буквално обвързва нашия мозък. Ако два неврона (мозъчни клетки) се свържат и са електрически активни по едно и също време, връзката между тях става по-силна, но ако не са активни заедно, тогава тези точки на свързване, наречени синапси са окастрени или загубени. За да мислим по нов начин имаме нужда от формиране на нови електрически пътища в нашия мозък; старите не могат да се обновят! Такъв е случая с новото вино в старите мехове, за който Исус говори в Матей 9 гл. Имаме нужда да активираме нови огнища за да получим нови свързвания в нашите мозъчни връзки.”

Крепостта
Религиозни крепости се формират и имат власт да работят в нашия мисловен процес, когато отказваме да свържем правилно мислите си. Исус ни каза, че не можем да съшием нови кръпки на старите дрехи и не можем да налеем ново откровение в старата структура. Като приближаваме „новото” трябва да съблечем старото. Нашите стари мисловни процеси трябва да бъдат премахнати много точно и трябва да се изградят нови начини на мислене. Нови свързващи идеи за време, сезон, действие, методи трябва да се подредят в нашия мисловен процес. Това довежда до събаряне на крепости, които се противопоставят на влизането ни в области и сфери и произвеждане на нова реколта. Пиша за това в „Бъдещата война на Църквата” и „Тълкуване на Времената”. Когато е трудно на една нова мисъл да се свърже със съществуващата съхранена мисловна структура и след това творчески да развива нов начин на правене на неща, вие вероятно имате крепост. Крепостта е мисловен процес, който се противопоставя на волята на Бог. Този мисловен процес се захранва от демонични сили и ви кара да се противите да дойдете в съгласие с ума на Христос.

Ние всички преработваме това, което виждаме или усещаме чрез използване на нашите сетива, но не всички преработваме имформацията или откровението по един и същ начин. Ако не внимавате, може да отхвърлите някой, защото вижда нещата от различна от вашата перспектива. Културите и расите преработват информацията по различен начин. Вашата среда повлиява на вашите мисли. Половете могат да преработват това, което виждат и да го възприемат по много различен начин; един мъж и една жена могат да гледат един и същ предмет, морски пейзаж, планина и да опишат това, което виждат напълно различно. Въпреки това „ В НЕГО” всички би трябвало да дойде до вечната воля на Този, който ни създаде и да Го познаем, когато го видим. Как обработваме и схващаме съвършената, приемливата воля на Бог посред свят пълен с неща които ни разсейват е ключ към нашия успех. Как „филтрираме” това, което ни отвлича и избираме най-доброто е ключът към нашия усех в бъдеще. Разсейванията могат да обгърнат с облак вашето взимане на решение и проницателност. Като си взаимодействаме ние можем да започнем да събаряме крепости и да развиваме идентичноста си за бъдещето.

Всеки въпрос изисква отговор
Този молитвен фокус е предназначен да взаимодействате. „ Вършенето усилва слушането”. Нека се придвижим чрез вяра следващите 7 дни и съборим стари модели на мислене, които ще ни попречат в бъдеще. Това може да отнеме повече от 7 дни. Вземете време. Давам една седмица между фокусите да преосмислите неща. Мислете различно. Наблюдавайте промяна във вашия молитвен живот докато общувате с Господ по нов и различен начин всеки ден. Когато изследваме учението и служението на Исус, не е ли интересно, че Той, който имаше цялото знание като Божий Син, реши да задава въпроси вместо да даде всички отговори? Бог ни задава въпроси, за да ни предизвика да мислим различно и критично. Той възбужда умовете ни и ни подтиква да търсим Неговия път.
Нашите сърца и умове са подтикнати да задават въпроси, подобни на този, който отеква в Матей 16 : Кой казвате, че съм аз? Бог и днес все още настоява за отговор на всеки въпрос, който задава и на всяка мисъл, която възвишава нашия начин на мислене над Неговия. Това е, което прави Бог толкова реален! Бог никога не е преставал да взаимодейства с хората си. Това, което Той желае са хора, които са готови да разберат неговите мисли, да оценят Неговите пътища и да се пресъединят към Неговите стратегии. Това е същността на критичното мислене за проницателния вярващ; изравняване с Божиите мисли. За да съборим крепостите трябва да преминем през процес на пренареждане на начина, по който мислим. Има стъпки , които всеки един от нас може да предприеме. Следват наколко ключове за изостряне на ума ви, за развиване на критическо мислене и за улавяне на мислите ви.

1. Определи проблема и изясни за какво наистина си загрижен. Каква е същността на въпроса?
2. Оцени цялата информация, която имаш за това как си влязъл в този модел на мислене, който изглежда е ограбил твоята свобода. Потърси помощ, за да определиш точно липсващите части, които ти пречат да мислиш цялостно. Можеш да забележиш това в комуникация, ако наполовина довършваш изреченията или не обмисляш цялостно проблема.
3. Определи своите капани. Помоли Духа на Бог да ти открие твоите предразсъдъци.
4. Изясни своята позиция и власт.
5. Определи причините за корена на проблема.
6. Определи каква гледна точка използваш, за да анализираш.
7. Бъди готов да промениш перспективата си по всяко време.
8. Запитай се „ Дали не ограничавам мисловния си процес само до това, което зная?”. Ограничените мисловни процеси са синоним на себеправедност.
9. Определи това, което приемаш за даденост в твоя анализ. Не позволявай на твоите предположения да те карат да изглеждаш глупаво.
10. Провери и се увери, че не правиш интелектуални заключения въз основа на частични истини.
11. Запитай се „Не опростявам ли нещата дотолкова, че да изпусна важна съставна част?”
12. Избягвай да си пристрастен или предубеден към начина, по който получаваш, възприемаш или освобождаваш информацията.
13. Бъди готов да се покаеш и да промениш ума си.
14. Помоли за прошка, където е уместно. Бъди изчистен. Приеми благодат и се помоли ума ти да бъде изцелен.
________________________________________
Ден 1: Прочети и запамети 2 Коринтяни 10:3-6. „ Защото, ако и да живеем в света, не воюваме по светски начин, защото оръжията, с които воюваме, не са светски, но имат Божията сила за събаряне на крепости. Понеже събаряме помисли и всяка арогантност, която се издига високо против познанието на Бога, и пленяваме всяка мисъл и я караме да се покорява на Месията.. И сме готови да накажем всяко непослушание, щом напълно се покорите. „ (CJB) Задай си въпроса: Възвишавам ли мислите си в области над Божието Слово? Бил ли съм арогантен в някоя област? Моите изпълнени с гордост несигурности, пречат ли ми да получа откровението и съвета, от който се нуждая за ново измерение на свобода?

Ден 2: Прегърни и воювай с пророческите думи! Запомни 1 Тимотей 1:18-20. „Това са инструкциите, които ти предавам, според пророческите думи, изговорени по-рано за теб, за да ти помогнат да воюваш в Господните битки, придържай се към вярата в Христос и пази съвестта си чиста, тъй като някои нарочно пренебрегнаха съвеста си и поради това вярата им претърпя корабокрушение.” (YLT) Виж също Изход 23.

Пророческото откровение се използва, за да произведе мисловен процес „Сега” в Божиите деца. Пророчески откровения и просветления никога не ще противоречат на принципите на канонизираното Слово. Но откровенията от Божието сърце изговорени днес, ни дават способността да победим неприятелите в света в този век. Докато четете по-долу пророческите думи запитайте се следните въпроси: „Как това слово може да се приложи в моята ситуация?” Как съм бил ощетен? Просперират ли ръцете ми? Адресирам ли моя враг? Разпознавам ли ангелската помощ около мен?”


„Не се облягайте на вашето собствено разбиране относно обещанието, за което се борите и конфликта, който се надига около вас. Аз изработвам закона за користите във вас, който ще ви направи да управлявате областта, която съм ви дал. Бдете на стража с Мен! Поставил съм много съкровища на съхранение при вас през този следващ сезон. Трябва да се научите да бдите по нов начин, за да опазите тези богатства. Позволете ми да пренаредя молитвите ви, които ще пренаредят вашите стъпки и ще оформят нова пътека, по която да вървите. Има съкровща по тази пътека, които ще напълнят вашата съкровищница през идващия сезон. Това е време да кажете, „Ще управлявам користите, които Бог ми дава!” Протегнете ръцете си пред Мен и ще ви покажа това, което имам да грабнат ръцете ви. Много ресурси има около вас, които не виждате. Аз ще ви покажа как да поставите ръце на ресурсите така, че да се умножат и да осигурят вашето бъдеще. За някои от вас това ще е като кълбо. За други ще са лостове. За трети ще бъде карфица. За четвърти ще бъдат ключове. Бдете докато не видите мястото и момента да грабнете това, което имам за вас.
В този сезон на разтърсване, ще ви направя да се разтърсите така, че неверието, което е влязло във вас да се развърже и да бъдете детоксирани. Това ще е божествен сезон на детоксикация. Много от вас ще открият промяна в диетата си. Много от вас ще открият, че вашите мисли всъщност са се съгласили с плана на врага. Ще премахна токсичността на критични, мърморещи духове на неверие.
Давам ви ангелска подкрепа. Изпращам онези, които не сте познавали да вървят с вас. Изпращам ви помощ, да ви помогна, да продължите да се движите, да ви накарам да се пренаредите, да се възстановите, да влезете. Това е начало на Божествено пренареждане и възстановяване. Бдете! Бдете! Врагът е планувал да ви превземе, но аз прецаквам ръката му. Бдете, бдете, бдете с Мен.Това е времето да заемете нова позиция. Ще ви покажа! Защото сезона се променя днес. Ще направя Моите хора да преминат през блокадата, която е била на пътя им. Така, че бдете, бдете с Мен и ще видите къде да заемете позиция през предстоящия сезон. Бдете за ангели, които идват, за да ви дадат сили да се надигнете и кажете, „Дай ми това поле! Това е, което Бог е определил за мен!”

Ден 3: Прочети Римляни 6 и запомни 14 стих. „Защото грехът няма да ви владее, понеже не сте под закон, а под благодат.” (NKJV) Има ли област в живота ви, която ви доминира и ви управлява? Това е начина, по който откривате крепост. Мисловният процес, свързан с тази крепост трябва да се открие и прекъсне. Бъдете наясно, че това може да е рана в емоциите и това, което правите или „изигравате” е опит да маскирате истинското емоционално нараняване. Помолете Господ за благодат да преодолеете! Сега прочетете Римляни 7.

Ден 4: Прочетете Римляни 8. Знайте, че можете да триумфирате над осъдителния цикъл на мисъл, която се опитва да отхвърли вашата победа. Запомнете стихове 6-8. „Понеже да имате плътски ум е смърт; а да имате духовен ум е живот и мир. Защото плътския ум е враждебен на Бога, понеже не са покорява на Божия закон, нито пък може; и тия, които са плътски не могат да угодят на Бога." (NKJV)

Ден 5: Ще започнете деня с проста мисъл. Уловете тази мисъл. Размишлявайте върху Исая 55:8. Прочетете Пс. 94 Запомнете Лука 21:19, „Чрез търпение ще придобиете душите си” (NKJV) „ Чрез устояване ще спечелите живот” (NIV) Прочетете Матей 14. Господ ви учи как да се умножавате по нови начини! Чуйте го да казва, „Това е времето да се изправите и да придобиете душите си. Ако притежавате собствената си душа, тогава ще ви дам да притежавате земята. Ще ходите и казвате, „Това е мое. Възстанови го цялото! Завладейте тази единствена мисъл и тогава Аз ще преустроя и пренаредя всичко, което правите. Вие сте се станали сложни в процеса на навлизане в това, което ви давам. Опростете го! Започнете с една мисъл и тогава се придвижете напред. Аз ще ви ускоря за користите! Вие ще откриете, че събирате користите на врага. Дванадесет кошници по-късно, ще кажете,”Аз взимам обратно това, което ми е било отнето! Аз се уча да се умножавам. Вземете първо вашата земя. Има дарби, които никога не сте ми позволили никога да издигна във вас и да умножа.” Звукът произвежда движение. Слушайте "Тичай за користите, побързай да грабнеш плячката !" като кликнете here. Знайте, че Бог може да ви даде способността да вземете обратно земята, която сте загубили.
Ден 6: Прочети Матей 9:27-31. Отговори на въпроса в стих 28. Чуй, Исус ти казва: „Вярваш ли, че аз съм способен да го направя? (Мат. 9:28, NIV ). Прочети Ефисяни 4, 1 Коринтяни 12, и Римляни 12. Поради твоите несигурности си казал, „Дарът в мен , не е това, което би трябвало да бъде. Затова ще разчитам на другите.” Помоли Господ да ти покаже, колко наистина си надарен. Направи си инвентаризация на дарбите! Бъди готов да се молиш за някой по нов начин. Знай, че Той е способен да развие дарбата в теб!

Ден 7: Прочети Исус Навин 5-7. Спри и позволи сърцето ти да бъде обрязано. Препрочети главите няколко пъти. Чуй Духът на Бог да ти даде стратегия как да продължиш напред в новия сезон. Чакай. Не говори. Слушай. Върви напред. Изправи се с лице срещу крепостта, която те е спряла да вземеш обещанието. Обиколи това, което ти принадлежи. Обиколи полето си, обиколи го отново. Обиколи го седем пъти. Чуй Господа да ти казва: ‘”Дал съм ти безпрецедентен достъп до твоето бъдеще. Ще обиколиш твоя дял. Ще обиколиш това, това което е изглеждало непобедимо и ще го видиш да пада. Ще заповядам твоя възстановителен план и оздравяване. Ще ви накарам да обикаляте, където ръката на неприятеля е дошла да царува.”
Разберете концепцията от Ai. Не се опитвай да се държиш за нищо, което е старо. Пусни това, на което Бог е сложил пръстта си! Дай на Него победата! Йерихон беше принос на първите плодове. Дай приноса на първия плод и го наречи „БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН ДОСТЪП”! Продължавай напред, учейки се да бъдеш търпелив, чакащ твоите стратегии и с радост в сърцето си, че ще опазиш дела, който Бог ти дава!

Благословения,
Чък Пиърс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове