2010/07/04

Джон Марк Пул: Духовни Бащи повдигат нагоре Божието Семейство!

Защото ако сме имали десет хиляди наставници да ни научат за Христос,ти имаш само един духовен баща. Защото Аз бях ваш баща в Христос Исус когато ви проповядвах Благовестието. 1Коринтяни 4:15 курсивът е добавен.

Тези които са получили Исус Христос като техен личен Господ и Спасител са утвърдени като истински 'деца на Бог'.Децата имат привилегията да бъдат интимни с тяхният баща.Бащите имат отговорността да водят тяхните деца в зрялост,чрез любов.Бащината любов за неговите деца включва подхранваща, придаваща истинска мъдрост,насърчителност чрез носеща дисциплина и непрекъснатото развитие на по-дълбоко взаимоотношение.Както това се случи, децата така и бащите им са благословени с взаимна интимност и разбиране,че това е за 'неразделна връзка'.
Цялото човечество е Божие сътворение,все още не всички от Божието сътворение познават Бог като 'Авва' или Татко.

Когато всеки човек приеме Исус Христос като техен Господ,тогава те ще бъдат 'осиновени' като член на Божието велико семейство. Това се прави независимо от раса,пол или националност,и означава че Божийте деца наистина са наследници на тяхният Баща! Всички Християни са осиновени,и Един който е нашия Спасител,Исус Христос,беше Божия единствен единороден Син.Като Вярващи в Исус Христос ние сме сега дори в 'семейни връзки' като сестри и братя с Бог в Неговото семейство на вяра.Павел каза това най-добре в Галатяни 3:28,'Вече няма Юдеин или Грък,роб или свободен,мъж или жена. За вас са всички (Християни-ти си) един в Христос Исус' курсивът е добавен.

Деца и Взаимоотношението са Всичко за Бог!

Апостол Павел каза това този път в неговото писмо до Църквата в Рим, ' Защото не сте приели дух на робство, та да бъдете пак на страх, но приели сте дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче! (Римляни 8:15).

Божието спасение е изразено в термини на осиновяване като Негови синове и дъщери.Божието наследство е и за синовете така и за дъщерите и с осиновяването са синоними.Святият Дух е ‘Дух на осиновяване’ който прави нас деца на Бог. Святият Дух ни дава възможност на нас да наричаме Бог наш Баща.
‘Авва’ е Арменска дума означаваща ‘Баща’ или ‘Татко’.Бог става Баща на ‘роденият отново вярващ в Христос’ в реално и интимно значение.
Осиновените деца са не по-малко деца на техните родители отколкото са техните естествено родени поколения.Запомни ,в Христос Исус,ние сме Неговото специално семейство растящи в различни възрасти,все още всички сме едно в единство в Христос.Тъй като ние обичаме всеки брат и сестра,ние не се нуждаем от сравнение с член от нашето семейство да придобием нашата индентичност която може единствено да дойде от нашата интимност с нашия Баща-Татко Бог.
В единството на Тялото на Христос,различията за раса,статус и пол губят тяхното значение.Духовната позиция е еднаква за всички,но това не означава,че разграничението престава да съществува,или че всички имат едни и същи функции в Тялото.Ние сме индивидуално много уникални за нашия Баща Бог,и много деца имат различни дарби за изпълнение на Божият вечен Царствен план, започващ сега на земята както той е в Небето.Ние трябва да бъдеме забавни деца,”уморителни на дрехи”духовно преди ние да порастнем нагоре в пълен ръст и зрялост на Бог в Христос! Бог ще помогне на всяко едно от Неговите деца да намери тяхната специална съдба,подобно като нашите духовни бащи вземат тяхното полагащо се място.

„Както Баща-Както Син!”

Ако децата виждат тяхните родители в скъперничество с други и в сравняване себе си сред тяхните собствени равни,тогава това поколение на тази среда ще произведе същите раздори.Повечето от всички нас са чували познатото клише „както баща,както син”.Това е толкова вярно както за добро и лошо отглеждане на дете.По същият начин на „както Баща,както Син,”Бог моделира нашето семейство чрез демонстрирайки Неговата любов за нас толкова много,че Той даде на нас Неговия много собствен единороден Син,Исус Христос.Като ние следваме този модел,ние ще преживеем трансформация на Християнските бащи които от своя страна ще се трансформират чувстени-повдигнати водачи в зрялост родители на вярата.
Духовните бащи ще започнат да показват Божият модел на „Царството на Отец” като водачи от Неговото семейство.Това не означава мъжете да контролират сила над тяхните жени или другите,но ще показват Бащиния Божи модел като Невяста на Христос.По същият начин бащите ще показват как Христос живя и ни обучва този да бъде най-великият от всички,след това ние трябва да го направим като „слуга-водач” на всички.Бащите сега ще обучават синовете и дъщерите чрез модела слуга-водач на Христос.

Ние ще преживеем голямо увеличение на благочестиви родители и бащи на вяра. Това е как плана на Божието Царство е бил първоначално проектиран да се размножава и да вземе власта на цялата земя.Действително,той трябва да бъде осъществен от модела на Татко-„както Баща,както Син!”Възприемането на този преход,благочестиви лидери ще се превърнат в модел за подражаване на нашите синове и дъщери които имат силно желание да имат действителен баща в Господ.
Ние ще станеме като Исус,като водачи,като деца на вяра ще бъдеме образец на нашият Татко Бог за нараненият свят,който е отчаян за любещият Татко!
Ето защо сега Бог е издигнал нагоре по-голям брой наречени и помазани духовни бащи на вяра.Ние трябва да започнеме да обичаме,отглеждаме,учиме,даваме мъдрост и по начина на взаимната почит между бащите и техните духовни деца.Ние ще започнеме да виждаме училища през тази нация издигнати нагоре имайки бащи на вяра,които ще обучават,наставляват и активират синове и дъщери да направят тяхната законна част в по-нататъчното Божие Царство.
Това е вълнуващо време да бъдеш едновременно духовен баща и син и дъщеря в Царството!
Нашата нация е разстърсена от необходимостта за благочестиви водачи да ни научат и разширят тяхната визия на наставничество наречено синове и дъщери в Господ.

Мултифункционално Семейство

В това стратегическо „десетилетие на пробив”(което започна в 2010),ние ще опитаме в рамките на този десетгодишен момент във време нашия толкова нуждаещ се „Сезон на Апостола”,за зреене на Тялото на Христос.Както ние правиме,ние трябва да помниме думите на Апостол Павел убеждавайки нас да бъдеме модел на Бог-не добри мъже-за нашите дъщери и синове на вяра. Като пратеник на Бога,аз давам на всеки един от вас това предупреждение:Бъди честен в твоята преценка на тебе самият, измервайки стойността си от това колко много вяра Бог е дал на теб. Римляни 12:3,перифразиране

Както Павел беше насърчил Вярващите в Рим да осъзнаят ние сме мултифункционално семейство,така че бъди насърчен днес,че всеки един от вас са особенно наречени и надарени като собствено дете на Бога.По тази причина, направи себе си модел след Исус и не другите хора.Павел учи нас,че в Христовото Тяло всички ние сме части на Неговото единно тяло и всеки един от нас има различна работа да върши.И,понеже ние сме всички едно Тяло в Христос,ние принадлежиме един на друг,и всеки един от нас се нуждае от всички други.Дори и така,Бог,нашият любящ модел на истинско Бащинско сърце,вече е поставил във всеки от нас възможността да направиме положителните неща добре.
Независимо от дара,целта е да признаеш ти,че си Божият собствен,специално избран съд.Действително,ти си Божието подбрано дете-оборудвано с даровете на Отца да правиш всичко което Бог е предназначил за всеки един да изпълни-като Неговото собствено семейство по-нататъчно „Голямо Татково” Царство.Пази го в ума,ние имаме велик голям,носещ Татко Бог който иска само най-доброто за Неговите деца!

Няма „Сираци” в Божието Семейство!
Аз пророкувам,че в следващите десет години ще бъде десетилетие на идентичността на Божийте деца усъвършенствани от помазанието Духовни Бащи в начини,които ние никога не сме имали преди. Това е сезон на излизане от „ сирачески манталитет”в „наследство” на синове и дъщери на Авва Татко!
Известно е,че Павел е адресирал това Баща-Син/Дъщеря издание на Езичниците в Галатяни 4:5-6,”Бог изпрати Него да купи свобода за нас,които бяхме роби на закона,така че Той да осинови нас като Негови много собствени деца
”И защото ние сме Негови деца(цялото човечество),Бог беше изпратил Духа на Неговия Син в нашите сърца,карайки ни да извикаме,”Авва Татко.(Бог нашият мил Баща).”
Бог направи човечеството да бъде Негово собствено семейство за интимно приятелство,което ще продължи вечно! Нищо чудно,че врага ревнува!
Когато Божийте деца знаят,кои са те в Неговият план,дявола няма шанс да завладее тях.
Запомни,в Христос Исус,ние никога не сме „втора категория” граждани на земята.Фактически,като семейство на Бог през Исус Христос,ние сме Неговият завет,обещани деца,които ще бъдат Божият модел на размножаване за всички на земята. И ако вие принадлежите на Христос,тогава вие сте Аврамовите потомци,наследници по обещание. Галатяни 3:29
Бог нарече нас да бъдеме Неговото собствено семейство!
Само Исус Христос може да избере подходящ начин за нас да бъдеме „присадени” в нашето наследство като деца на Бог.
Ние трябва сега да разбереме кои сме ние като Божие собствено поколение.Духовните бащи сега обработват и подхранват синовете и дъщерите на Бога да бъдат напълно развити в духовно зряла възраст, така че семейството на Бог ще умножи Божието Царство сега на земята както е и на Небето.Ние тогава ще бъдеме „велика жетва” като деца на Бог опознавайки тяхната индентичност в Авва Татко, в Христос! Павел описва това ясно като той обяснява това на Галатянската Църква,друг от Неговите братя в Господ.
Мислете за това по този начин.Ако един баща умира и оставя наследство(голямо богатство) за неговите малки деца,тези деца не са много по-добре от тези роби, докато те порастнат въпреки,че те действително притежават всичко,което тяхният баща е имал.
Те трябва да се подчинят на тяхните настойници
докато те достигнат определената възраст на баща им.
И това е начина,който беше с нас преди Христос да дойде.Ние бяхме като деца; ние бяхме роби на основни духовни принципи на този свят.
Но когато правилното време дойде,Бог изпрати Неговия Син,роден от жена,поданик на закона.Бог изпрати Него да купи свобода за нас,които бяхме роби на закона,така че Той да осинови нас като Негови много собствени деца.И защото ние сме Неговите деца(цялото човечество),Бог беше изпратил Духа на Неговия Син в нашите сърца,карайки ни да извикаме,”Авва Татко (Бог,нашия мил Баща).” Сега вече не си роб,но Божие собствено дете. И тъй като ти си Негово дете,Бог е поставил теб да бъдеш Негов наследник
(всичко,което Той имаше принадлежи на теб).
Галатяни 4:1-7,акцента е добавен
Духовните бащи сега ще придадат „Христовият Синовчески Дух” на дъщерите и синовете на Господ за да се установи тяхната инденстичност с Авва Татко.
Духовните Бащи Ще Показват „Наставници Синове и Дъщери” Които от своя страна ще носят плодове от Най-голямото Движение На Бог в Историята!
Тъй като това пуска корен,бащите на вяра ще помагат Божийте деца да охраняват тяхната загубена личност.
Следователно,ние ще наблюдаваме много млади хора на Бог откривайки за първи път тяхните лични,дадени от Бог,
”отделни специфични”ДНК от Авва Татко.
След това „разкриване на лична индентичност” за дъщерите и синовете на Бог,те ще се включат в Божието откровение запазено за тях изцяло да обхване задачи необходими за изпълнение плана на Божието Царство.
Когато нашите деца знаят кои са те в Татко Бог-ще се повдигат до пълна зрялост чрез духовни родители- след това ще дойде най-великото движение на Бог към нашата нация което нито дявол от Ада не може да спре!
Когато едно дете на Бог знае кои са те в Отец,това става едно изключително охраняемо семейство,които не са станали уплашени от всички клеветници на братята. Това ново семейство на Бог ще бъде поколение да ни въведе в нашата велика жетва сега, като тя да стане Божието велико „прибиране на жетвата” преди общото Царско трансформиране
на нашата земя както е и в Небето!
Днес ние ще започнем да виждаме Божията зрялост,вярност,духовни бащи прегръщайки тяхните призвания като никога преди.
В резултат,младите хора на нашата земя ще започнат да възприемат Господ по нов начин който е по образец на
бащите на целостта и характера.
Това „Училище за Духовни Бащи” действително ще демонстрира собственото сърце на нашия „Татко Бог” като представители на Неговата компания от дъщери и синове на вяра.
Зрели родители от Бог-бащи на вяра-сега трябва да се ангажират
в повече оборудване за нашите деца на вяра,чрез преподаване, обучение и развитие Божието „планирано бащинство” за увеличаване! „Защото Аз зная плановете,които имам за теб”,казва Господ.”Те са планове за добро и не за бедствие,да дам на теб бъдеще и надежда” (Еремия 29:11).
Когато „духовното бащинство” се увеличава,нашата нация ще започне да вижда свидетелски знаци,чудеса и знамения които ще обърнат нашата страна обратно до сърцето на нашия Авва Татко.
Това е едно десетилетие на пробив от миналите неуспехи като Царството на Бог насилствено настъпва чрез помазани синове и дъщери възпитани от духовни бащи повдигащи нагоре Божието семейство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове