2011/02/12

16 Жертви на наводнение възкръсват от смъртта в Бразилия

Християнски екип от лекари и медицински сестри от САЩ, водени от една медицинска сестра, са отишли на мисионерско пътуване в Бразилия. Те са напуснали Щатите на 13 януари и ще бъдат в Бразилия до 28 януари. Ден преди тяхното заминаване, на 12 януари, в Бразилия стана огромно наводнение, при което загинаха над 600 души. Медицинският екип не е отивал там поради тази причина, но времето на тяхното пътуване просто е съвпаднало с трагедията.



Една приятелка на лидерката на тима и изпратила имейл с кратко слово от Библията, което много благословило мисионерския тим. На следващия ден, тази нейна приятелка изпратила още един имейл, който сестрата отново прочела на своя тим по време на богослужение в събота сутринта на 15 януари, при което членовете на тима започнали един по един да падат от силата на Бога. Те останали така цял час, без да могат да помръднат, докато някой им препрочитал имейла отново и отново. Имейлът освободил толкова много вяра върху тях, че в края на богослужението Святият Дух им казал: "Идете в моргата, СЕГА!", на което те незабавно се покорили. Това, което се е случило в моргата и на улицата, е просто невероятно и трудно да си го представиш!

И така, след богослужението в събота сутринта, всички от тима излезли на улицата и отишли в моргата, като възкресили от мъртвите 16 души, които са били загинали 3 дни по-рано при наводнението.

Следва откъс от вестникарска статия, публикувана в местен вестник в квартала Калем на община Тересополис (в района на Рио де Жанейро) в Бразилия, където това се е случило. Статията е от 16 януари 2011 година:

Потвърдено е, че 16 мъртви тела са възкръснали от мъртвите

Неделя, 16 януари, 2011

КАЛЕМ, ТЕРЕСОПОЛИС, Бразилия - Хора от квартала Калем станаха свидетели в събота на това как 5 мъртви тела възкръснаха от мъртвите на улицата. Други 10 тела в моргата също са възкръснали. Още една жена, която се е удавила и е била мъртва, също е била възкресена. Хората в Калем разказват, че петима американци се приближили до 5-те тела и извикали силно: "Станете и живейте в името на Исус". Мъртвите тела започнали да се тресат, изправили се, почнали да ходят и сега са живи. В близката морга е имало други 10 мъртви тела, оставени в коридора. Хората свидетелстват, че 5 американки се приближили до телата и са казали: "Станете и живейте в името на Исус". Мъртвите тела са били разтърсени, след което са се изправили, започнали да ходят и са били живи. Хората наоколо започнали да викат и да крещят. Настанал е фурор в квартала Калем. Петте мъртви тела на улицата са били оставени там от сряда, 12 януари. Другите 10 тела също са били оставени в коридора на моргата от сряда. Хора са говорили с възкръсналите мъртви. Те са били все още твърде немощни, но все пак са успели да говорят; ето някои от техните свидетелства: "Бях в едно тъмно място, много хора плачеха и викаха. Заспал ли бях? Но сега съм жив!"; друг: "Знам, че бях мъртъв. Бях в едно много тъмно, ужасно място. Не знам какво се случи, но аз се върнах към живота. Бог е жив!" Сега семействата на възкръсналите празнуват и са щастливи. От събота насам в Калем цари надежда.

А ето и някои детайли, споделени от жената, която е била лидер на тима:

Петте мъртви тела са били наредени покрай пътя и оставени там в продължение на 3 дни, когато на 15 януари петима мъже от техния медицински мисионерски екип са се натъкнали на тях и без да знаят как точно се възкресяват мъртви, решили просто да застанат до тях и да хвалят Господа над телата. Докато те се покланяли на Бога, телата започнали да се тресат и да треперят, след което започнали да се изправят в седнало положение и накрая станали прави. Моментално, хората наоколо започнали да крещят силно, за секунди настанал хаос и се насъбрала тълпа от хора.

Другите 5 члена на медицинския мисионерски екип влезли в моргата под водителството на Святия Дух. Той им бил дал числото 16, но те не били сигурни какво точно означава то. Петте жени от екипа застанали в задната част на помещението, сред членовете на семействата на загиналите, които оплаквали своята загуба, и се хванали за ръце, при което започнали да се тресат от Божията сила. Те почувствали, че Святият Дух им дава точните думи, които да изрекат, и всички извикали силно в един глас: "СТАНЕТЕ И ЖИВЕЙТЕ В ИМЕТО НА ИСУС". Лидерката споделила, че гласовете им сякаш не били техни, а идвали "някъде от утробата им", като силен гръмотевичен глас, звучащ като че ли през мегафон.

Само след около 5 секунди едно от мъртвите тела започнало да се тресе така, сякаш "някой го удря силно" и тогава едно по едно всички тела започнали да се тресат. Опечалените роднини започнали да викат и да крещят силно и за миг настанал хаос в помещението. Преводачът бързо извел американките извън сградата за тяхна безопасност. Навън те се срещнали с останалите членове на тима, които току-що били възкресили другите 5-има мъртви. След това те се натъкнали на тялото на още една мъртва жена, като Святият Дух им казал да заповядат на тялото да стане и да ходи. Така и направили и то също започнало да се тресе, мъртвата се изправила - още един човек възкръснал от мъртвите.

Така на 15 януари, 2011 година, мисионерският тим възкресил от мъртвите общо 16 души - същото число, което Святият Дух им е дал по-рано през деня. Слава на Бога!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове