2012/01/09

Убиха поне 14 бебета с експериментална ваксина на GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKline, втората по големина фармацевтична компания в света, беше глобена $93000 заради „нередовна документация“ и незаконни изпитания на ваксина, в които са участвали много аржентински деца. Всички хлапета са били на възраст под 5 години, а вследствие на експеримента, извършен миналата година, поне 14 от инжектираните бебета са починали. Алтернативните медии заклеймиха фармафиотската компания и най-вече лекото съдебно наказание, което налага смехотворна глоба предвид сериозността на престъплението.

Масмедиите, от друга страна, разпространиха изявлението на GlaxoSmithKline, че нямало връзка между смъртта на децата и експеримента с ваксината. Агенти на компанията са вербували децата предимно от семейства с неграмотни родители, като са ги карали да подписват документи, без да разясняват, че ваксината не е одобрена, а децата ще играят ролята на опитни мишки. Стана ясно и че двама от агентите, които бяха лично глобени, са инжектирали децата не с разрешението на родителите им, а срещу подписа на произволни хора – много от тях също неграмотни.

Самият факт, че ваксината уби 14 бебета само при тестовете в една държава, показва, че тя работи успешно. По данни на GlaxoSmithKline стоката им вече се прилагала за „превенция на инфекции“ в над 80 държави. Адвокатите на фармафията ще обжалват глобата – явно им идва много, след като миналата година трябваше да платят първо 3 милиарда долара, а после и 750 милиона, за спасение от криминални и граждански съдебни дела, заведени заради некачествени, поболяващи и смъртоносни продукти.

08.01.2012 г.

Източници: Chicago Tribune, The New York Times, Natural Society

Няма коментари:

Публикуване на коментар

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове