2012/01/23

Чък Пиърс: В процес на възстановяване: ”Светия Дух”

Позволете на Светия Дух да дойде във вашата сфера тези 10 дни! Нека Той да върне всичко, което се нуждае да бъде върнато.
Ние говорихме за „какво” и „кой” за възстановяването. Сега нека да погледнем в „Кой”. Светия Дух е Личност на Божеството което служи като възстановителен агент тука на земята. Бог, Баща е Автор на нашия възстановителен план. Той се проявява на земята, чрез Неговия Син, Исус. Исус е носил в себе Си този план и следователно, нашето бъдеще. Той взе греха, който би спрял нашето лично бъдеще и го разпъна на Кръста с Него. Тази постъпка осигури нашето възстановяване и бъдещия успех. Исус тогава каза на Неговите ученици,” Обаче Аз ви казвам истината, за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя. Всичко, що има Отец, е Мое; затова казах, че от Моето като взема, ще ви известява.” (Йоан 16:7,15). Светия Дух има съществена роля в живота на всеки Вярващ, с огромна длъжностна характеристика. Някои Християни свързват само изпълването със Светия Дух с тези неща които се считат за „харизматични”, например езици, и затова предпочитат да игнорират Неговата функция. Те се ограничават до един много тесен поглед от Един който Исус нарича нашия Помощник. Думата „помощник” в Гръцки е адвокат или помощник, което означава ходатай, съветник, адвокат или утешител. Какво красиво обещание от постоянна помощ. Но това не е всичко. В неговата книга Имената на Светия Дух, Елмер Толнс (книга излязла от печат) разяснява списък на 126 описателни имена, титли и емблеми на Светия Дух намерени в Писанията.

Тези обяснения на Светия Дух включват:
1.Дъх на Живота-Откровение 11:11 А след трите и половина дни влезе в тях жизнено дишане от Бога, и те се изправиха на нозете си; и голям страх обзе ония, които ги гледаха.
2.Гълъб-Марк 1:10 И като излезе веднага от водата, видя, че се разтварят небесата, и че Духът като гълъб слизаше на Него.
3.Пръста на Бог-Лука 11:20 Но ако Аз с Божия пръст изгонвам бесовете, то Божието царство е достигнало до вас.
4.Гарантиране на нашето наследство Ефесяни1:14 който е залог на нашето наследство, догде бъде изкупено притежанието на Бога, - да бъдете за похвала на Неговата слава.
2Коринтяни 5:5 А Бог е, Който ни е образувал нарочно за това, и ни е дал Духа в залог на това.
5.Миро на радост Псалм 45:7 Възлюбил си правда и намразил си нечестие;Затова, Боже, твоят Бог те е помазал С миро на радост повече от твоите събратя. Евреи 1:9 Възлюбил си правда, и намразил си беззаконие;За това, Боже, Твоят Бог Те е помазал с миро на радост повече от Твоите събратя".
6.Реки от Жива Вода Йоан 7:38 Ако някой вярва в Мене, реки от жива вода ще потекат от утробата му, както рече писанието.
7.Дух на Обещанието Ефесяни1:13 в Когото и вие, като чухте словото на истината, сиреч, благовестието на нашето спасение, - в Когото като и повярвахте, бяхте запечатани с обещания Свети Дух.
8.Осиновяване Римляни 8:15 Защото не сте приели дух на робство, та да бъдете пак на страх, но приели сте дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче!
9.Съветник Исаия 11:2 И духът Господен ще почива на него,
Дух на мъдрост и разум,Дух на съвет и на сила,Дух на знание и на страх от Господа.
10.Страх от Господ Исаия 11:2 Дух на знание и на страх от Господа.
11.Слава 1 Петрово 4:14 Блажени сте, ако ви опозоряват за Христовото име; защото Духът на славата и на Бога почива на вас [откъм тях се хули, а откъм вас се прославя].
12.Благодат Захария 12:10 А на Давидовия дом
И на ерусалимските жители
Ще излея дух на благодат и на моление;
И те ще погледнат на Мене, Когото прободоха;
И ще плачат за Него
Както плаче някой за едничкия си син,
И ще скърбят горчиво за Него
Както скърби някой за първородния си.
Евреи 10:29 тогава колко по-тежко наказание, мислите, ще заслужи оня, който е потъпкал Божия Син, и е счел за просто нещо проляната при завета кръв, с която е осветен, и е оскърбил Духа на благодатта?
13. Святост Римляни 1:4 а по Дух на светост биде със сила обявен като Божий Син чрез възкресението от мъртвите;
14.Съдия Исаия4:4 Когато Господ измие нечистотата на сионовите дъщери.И очисти кръвта на Ерусалим отсред него,
Чрез дух на съдба и чрез дух на изгоряване.
15.Знание Исаия11:2 И духът Господен ще почива на него,
Дух на мъдрост и разум,Дух на съвет и на сила,Дух на знание и на страх от Господа.
14.Живот Римляни 8:2 Защото законът на животворящия Дух ме освободи в Христа Исуса от закона на греха и на смъртта.
15.Любов 2Тимотей1:7 Защото Бог ни е дал дух не на страх, а на сила, любов и себевладение.
16.Мощ Исаия11:2 И духът Господен ще почива на него,
Дух на мъдрост и разум,Дух на съвет и на сила,Дух на знание и на страх от Господа.
17.Сила 2Тимотей 1:7 Защото Бог ни е дал дух не на страх, а на сила, любов и себевладение.
18.Пророчество Откровение 19:10 Тогава аз паднах пред нозете му да му се поклоня; но той ми рече: Недей; аз съм съслужител на тебе и на братята ти, които държат свидетелството за Исуса; поклони се Богу; защото духът на пророчеството е да свидетелствуваме за Исуса.
19.Откровение Ефесяни1:17 дано Бог на нашия Господ Исус Христос, славният Отец, ви даде дух на мъдрост и на откровение, за да Го познаете.
20.Себевладение 2Тимотей 1:7 Защото Бог ни е дал дух не на страх, а на сила, любов и себевладение.
21.Смирена молитва Захария12:10 А на Давидовия дом
И на ерусалимските жителиЩе излея дух на благодат и на моление;
И те ще погледнат на Мене, Когото прободоха;И ще плачат за Него
Както плаче някой за едничкия си син,И ще скърбят горчиво за Него
Както скърби някой за първородния си.
22.Истина Йоан 14:17 Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде.
23.Разбирателство Исаия11:2 И духът Господен ще почива на него,Дух на мъдрост и разум,Дух на съвет и на сила,Дух на знание и на страх от Господа.
24.Мъдрост Изход 28:3 И кажи на всичките умни мъже, които Аз изпълних с дух на мъдрост, да направят одежди на Аарона за освещение, та да Ми свещенодействува.
Второзаконие 34:9 А Исус Навиевият син беше пълен с мъдър дух, защото Моисей беше възложил ръцете си на него; та израилтяните го слушаха, и вършеха според както Господ беше заповядал на Моисея.

Само когато ние позволяваме на Светия Дух да работи вътре в нас ние имаме силата да живеем победоносен Християнски живот. И това е Светия Дух, който прави работата от възстановяване на фрагментирани разпръснати парчета на нашите животи за нещо, което е далеч по-голямо от предишното ни състояние. Когато ние получим работата на Светия Дух в нашите животи, и се предадем на Неговата посока, ние имаме достъп до всичко, което Отец желае за нас. Процеса на възстановяване може да започне.
Когато Светия Дух започне процес на възстановяване, Той ни поставя в нов сезон с ново откровение и нов живот: ново вино. Повечето от вас са запознати с пасажа в Матей 9:17 където се казва, ”Нито наливат ново вино във вехти мехове; инак, меховете се спукват, виното изтича, и меховете се изхабяват. Но наливат ново вино в нови мехове, та и двете се запазват.”
За да съдържаме ново вино на възстановяване имаме нужда от нов мях. Гръцката дума за нов, означава нещо напълно ново, което никога не е било виждано преди е ново. Но това не е думата, която се използва в този пасаж. Думата използвана в този пасаж е каинос, което означава нещо, което е било подновено или направено за възстановяване. В процеса на възстановяване, Бог взима това, което е било там и го донася на ново място така, че Той да може да излее в него това, което Той копнее да освободи за нас-нашето ново вино. За да направи мяха нов, Той накисва стария мях във вода и го разтрива с масло. Разтриването с масло е част на процеса, който ни прави гъвкави. Тези трудни неща, през които ние минаваме са маслото, което Той разтрива върху нас.И това масло също съдържа ново помазание. Ако ние позволим на Светия Дух да ни преведе през процеса на разтриване, ние няма само да бъдем повече гъвкави така, че ние можем да държим всички Божии желания да се изливат върху нас, но ние също ставаме способни да преливаме навън в големи размери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове