2012/03/01

Истината за мартениците

Всяка година на 1ви март само в България около 5-6 милиона българи (много от тях християни) се покланят на бесовските сили чрез мартениците без изобщо да подозират какво всъщност правят. После се чудим защо България не е добре и искаме Бог да ни благослови. Как да стане точно?

Според мен, ако един човек се определя като вярващ християнин, (католик, православен, протестант) той не може да си позволи лукса да си закичи Пижо и Пенда на дрехата, ей така просто защото и хората от света го правят, и да казва "Е, кво толкова, голяма работа". Да, ама това си е идолопоклонство в най-чист вид, свързване със силите на тъмнинатата, които само това и чакат. Днеска на баба Марта ще се закичи с мартеница, а после на Хелоуийн ще си сложи на главата демонска маска, защото така е модерно и без да иска ще се поклони на сатанинските сили. Трябва да се внимава с тия работи.

За съжаление, българското православие в миналото е направило, и продължава да прави в настоящето, много компромиси с езически и светски традиции, обичаи, обреди, които успешно са навлезли в църквата и обсебили хората. Закичването с мартеница е един от тях. Съгласен съм, че това е вековна езическа българска традиция и е много трудно да се изкорени, нo не и невъзможно, а даже е желателно, ако искаме да бъдем истински Божии чада. Ето затова много чисти вярващи бягат от православието, което в момента гъмжи от езически суеверия, и намират спасение другаде, най-често в протестантството, което е значително по-изчистено.

Духовното невежество съсипва българската нация, ето защо:
"Людете ми загинаха от нямане знание; Понеже ти отхвърли знанието, То и аз отхвърлих тебе да ми не свещенодействаш; Понеже ти забрави закона на твоя Бог, То и аз ще забравя твоите чада." Осия 4:6
Нека се вслушваме в Божието слово, за да ни води към праведния живот.

1 коментар:

  1. ЕДНА ПРЕНЕБРЕГНАТА ИСТИНА,СВЪРЗАНА С ДУХОВНИТЕ ЗАКОНИ СЪЗДАДЕНИ ОТ СЪЗДАТЕЛЯ НА ВСИЧКО,И С ЛОШИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА НАШАТА НАЦИЯ!

    ОтговорИзтриване

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове