2009/03/04

Промени ума си!

(28 дневен молитвен фокус разделен на седемдневни стъпки)
Помните ли плашилото от „Магьосникът от Оз“? Викът на неговото сърце беше: „Само да имах мозък!” Ето, ти имаш мозък. Всички хора имат мозъци. Как използваме този орган е ключът за нашия успех от един сезон в друг. Аз уповавам на Господа да реформира и трансформира мислите ни така, че да завършим този сезон силни и да започнем следващия сезон по-силни. За да извършим това, трябва да мислим различно. Наскоро Господа ми говори и каза: „Започни да се молиш за това моите хора да променят умовете си и да мислят като Мен”. От този момент започнах да се моля да мислим различно. Осигурих Шарън Кинг, която е практикуващ специалист по неврология, да ми помага докато споделяме с вас откровението, което може да ви помогне в предстоящите дни. Шарън лекува над 200 пациенти на месец от различни неврологични проблеми.
Човешкият мозък е уникален
Мозъкът ни дава силата да мислим, планираме, говорим, да си представяме и да творим. Този удивителен орган контролира температурата на тялото, кръвното налягане, дишането и ударите на сърцето. Докато Бог подрежда желанията на сърцето ти съобразно с Неговото пулсиращо сърце, то мозъкът е, който контролира физическото биене на сърцето. Мозъкът получава невероятния поток от информация получен от сетивата ти. В година, в която „опитваме и вкусваме, че Бог е добър”, трябва да сме наясно как функционира мозъкът ни. Това как тълкуваме нещата, които виждаме, чуваме, помирисваме, вкусваме и докосваме, ще повлияе на нашето разпознаване през тази година. Затова мозъкът ни се нуждае да бъде активен, изцерен и правилно функциониращ, за да бъдем трансформирани в нов и остър инструмент за вършеене.
Мозъкът координира физическите ни движения, когато ходим, говорим, стоим или седим. Също така, той ни дава възможност да обработваме емоционални стимули. Мозъкът те прави способен да разсъждаваш, чувстваш и мечтаеш. Твоят мозък, гръбначният мозък и периферната нервна система съставляват една сложна, цялостна система за обработка на информация и за контрол. Как ти „се предаваш” и позволяваш на Духа на Бога да подреди твоите контролни центрове тази година ще бъде ключ за успеха ти в предстоящите дни.
Покаянието е процесът на промяна на нашия ум, за да мислим така, както Господ мисли. Когато ние „се покаем”, ние се обръщаме и напускаме една пътека, която не би ни позволила да видим желанията на Бога изпълнени в живота ни. Когато се обърнем и мислим така, както Бог иска да мислим, ние поемаме по пътека, която носи живот и то изобилен. Продължавай да се обръщаш, докато поемеш по новата пътека пред теб.
Врагът ще измори твоя ум!
В тези дни трябва да помним Данаил 7. Данаил казва: „...Гледах същия рог като воюваше със светиите и превъзмогваше против тях... Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време“. Не позволявай на врага да те изтощи. Данаил 7 продължава: „...докато дойде Старият по дни, и се извърши съд за светиите на Всевишния, и настана времето, когато светиите завладяха царството... Но когато съдилището ще заседава, ще му отнемат владичеството, за да го изтребят и погубят до край.
А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват“. Не се уморявайте! Идва време, когато надделяваме в нашите кризи. Идва време, когато разпознаваме плана на врага и неговите тактики и го надхитряваме. Идва време, когато пробиваме, и силата на контрола на врага е разчупена. Такъв беше случаят с Данаил. Чрез ходатайство той докара небето в земното измерение и получи откровение за идните поколения. Ти можеш да триумфираш посред твоите промени!
Умът, сърцето, емоциите и здравето на душата са свързани по сложен начин. Обикновено целта на врага при преследването не е да ни „изгори на кладата”. Да преследвам всъщност означава да изморя твоя ум и да отнема силата ти. Това те прави неспособен да имаш правилния и логично свързан мисловен процес, за да постигнеш успех и преуспяване в дни на смут.
Сърцето мисли!
Ако врагът може да те бомбардира с мисли, които да причинят страх и безпокойство, след това той може да отнеме способността ти да проявиш Божията воля в твоя живот. Чистите по сърце ще видят Бога. Ако умът ни е уморен, сърцето ни боли, ние загубваме видението за нашето настояще и бъдещето ни е пленено. Не позволявай на врага да те накара да загубиш фокуса за наследството ти. Наследството ти е твоят дял. То е твоето лозе! Врагът се бие за това „земята да бъде на Господа и Неговата пълнота да е в нея”!
Аз вярвам, че Тялото на Христос трябва да оцени всеки ресурс, който е на наше разположение и да мисли по различен начин. Начинът, по който се покланяме и събираме, се променя драстично. Мозъкът на възрастния човек закодира знание и умения, радости и съжаления, и планове за бъдещето. Мозъкът те прави съзнателен за себе си, като произвежда мисли, свързани с желанията на сърцето ти и системата ти от вярвания. Мозъкът отразява емоциите ти като произвежда мисли, които ще предизвикат самосъхранение след като си бил наранен. Мозъкът ти променя непрекъснато пейзажа на това как ти виждаш света. Твоят умствен пейзаж сега е много по-различен отколкото преди десет години. Умът ни непрекъснато се осъвременява. Ще бъдем мъдри да следваме ръководството му и да създадем по-аналитичен и по-творчески подход. Начинът ни на мислене трябва да се промени, понеже времената около нас се променят. Бог никога не се променя. Той е стебилен и творчески във всички неща. Ние можем да Го видим и да Го познаваме. Ние можем да видим себе си и света около нас през Неговата перспектива.
Използвай го или го изгуби!
Мозъкът съществува, за да ни поддържа живи. Мозъчните клетки носят послания за тялото ни и познавателно свързват мисловни модели, които ни правят креативни и ефективни във всички наши задължения. Когато спрем да използваме част от мозъка си, губим силата на действие на тези клетки.
Мозъкът е чудесно оръжие, ако научим как ефективно да го използваме. Мозъкът има памет, математика, език и пространствени зони! Някои от нас използват отделни части с голяма лекота и оставят други части неизползвани. Някои от нас имат емоционални пречки, свързани с емоциите, които пречат на части в мозъка да бъдат активни. Ако емоциите ни не са здрави, мозъците ни няма да се развият правилно. Например, можете да развиете блокаж или страх да научите нещо. Можете да развиете страх от вода и никога да не се научите да плувате. Можете да убедите сами себе си, че „не харесвате математика”, че тя не е необходима в живота ви и никога да не развиете математическите си способности. Това ви осакатява в живота. Вие обезсилвате способностите да подреждате последователно неща, които са нужни, за да успеете в определени ситуации.
Спомням си, че веднъж Пам ми каза: „Единственият предмет, с който винаги имах проблеми, беше алгебрата”. Разбира се, Пам има отличен по всички премети, които някога е учила, като например езици, история, английска литература. Онези, които са чели книгата ни „Едно нещо“, винаги казват: „Разбирам кога пише Пам и кога ти. Стиловете и начините ви на изразяване са толкова различни”. Повечето хора виждат, че тя се изразява добре в писмена форма на комуникация. Когато бяхме в колежа, й казах: „Преструвай се, че математиката е език, и използвай силните си способности, за да решиш математическата задача”. Тя го направи и всъщност получи оценки много добър по математическите дисциплини, които изучаваше. Това разчупи страха й да учи за курсовете, от които се страхуваше най-много. Ако не използваме една функция на мозъка си, губим функционалната й сила.
Животът е в кръвта
Както казах току що, за жизнените процеси е нужно нещо повече от мозъка. Кръвта циркулира през тялото като доставя жизнено необходими вещества на всяка част. Чрез циркулацията или сърдечно-съдовата система, кръвта достига до органите на тялото от клетка на клетка, което помага да се стабилизира температурата на тялото. Сърцето, белите дробове и кръвните органи, които включват артериите, вените и капилярите - всички те работят заедно с около пет литра кръв (средно-статистическо количество за тялото на възрастен човек), за да създадат този жизнен кръговрат. Тази кръв извършва нещо повече от това просто да снабдява физически живот. Левит 17:11 казва: „Защото животът на плътта е в кръвта. Кръвта прави умилостивение за душата”. Вече можем да видим, че кръвта придобива духовно значение за самата ни душа. Но, има и нещо повече. Притчи 23:7 казва: „Защото както мисли човек в сърцето си, то той е такъв”. Без да изваждаме този стих от контекста, може да видим, че сърцето е свързано с (ако не дори и контролерът на) мисловния процес. Очевидно мозъкът е мястото, където се съхранява знанието ни. И все пак, този стих показва, че не мозъкът е, който мисли, а сърцето! Ако сърцето размишлява, това означава, че то въвлича както нашата развита система от вярвания, така и информацията, която сме натрупали и категоризирали в мозъка си. И ако това е случаят, то тогава сърдечно-съдовата система, която разнася кръв от и към сърцето, е отговорна за транспортирането на мислите ни. Така че, когато сърцето изпомпва кръв, то разнася една мисловна система през цялото ти тяло. Същественият извод е, че всичките ти органи откликват на начина, по който мисли сърцето ти.
Това е година на новия мях за вино!
Виното в Библията е свързано с откровение и живот. Когато Бог излива ново вино, ние преживяваме радост, сила и имаме творческа динамика на мисълта, които произвеждат промяна. Мехът представлява структура. Нещото, което ни пречи да се придвижим в нова структура е също и това, което се съпротивява на новото откровение, което започва да се освобождава и ни кара да променяме настоящата си структура. Мисля, че трябва да зададете на Господа няколко въпроса: „Ще бъда ли желаещ да науча нов начин да трансформирам моя живот, бизнес и семейство?“, „Мисля ли се за твърде стар, за да науча нещо ново?“, „Може ли начинът, по който съм извършвал дадена дейност и който е създал модел на мислене, да се промени наистина?“ Въпреки че това са прости въпроси, те могат да направят промяна в дълбочина, когато се приложат към всичко, което правим: готвене, развитие на работния процес, водене на отчети на ръка, който и да е вид спорт, творческо развитие, индустрия (като автомобилната или финансите) и т.н.! Най-важното – начинът, по който се покланяме, по който се събираме за църква и мислим за Господа в тази епоха, също зависи на това да прегърнем промяната и да мислим различно.
Какво означава да бъдеш критично мислещ?
За всеки процес на придвижване в ново измерение, промяната е наложителна. Начини на мислене трябва да се променят. Старите модели трябва да направят път на новите. В края на краищата, ние трябва да мислим различно. Като воини, призвани от Бог, ние трябва да се сражаваме с враговете на нашето време, които се стремят да осуетят всеки напредък на Царството на Бога. Докато разбираме Божия боен план за тези дни, ние можем да приложим божествена стратегия, за да постигнем победа. За да станем Триумфиращия Резерв, който сме призвани да бъдем в този час и да представляваме един Свят Бог в тази епоха, ние трябва да се придвижим в ново измерение на критично мислене!
И така, какво точно е критичното мислене?
Един критично мислещ човек обработва информацията чрез система от филтри. Като вярващи нашият основен филтър винаги трябва да бъде Святият Дух, който свидетелства за и съвършено се изравнява с писаното Слово на Бог. Други филтри включват собствените ни преживявания, чувства, спомени, интуиция и проницателност натрупана от миналото. Да мислиш критично включва това да поддържаш както отворен за ново откровение ума си, така и да се придържаш към установените предпазни защити на ума, всичките които са били изградени през годините на живота ни.
В тази година на, в която „вкусваме и виждаме Божията добрина”, ние трябва да разпознаваме на едно ново ниво. Критичното мислене взема дадена информация, внимателно преценя целта й и след обработка я свързва, за да преподреди емоционалното вътрешно същество на даден човек. Това подобрява преценката на човек. Когато преценявате нещо по критичен начин, вие си обяснявате жизнени въпроси, събирате, оценявате и тълкувате информацията, и тогава стигате до добре обосновани изводи и решения. Въпреки това, в Божието Царство вие не разчитате на собственото си разбиране, но позволявате на Духа на Бога да открие скрити значения, които ще ви накарат да познаете Бог и Неговите предопределени цели. Вие не гледате на външния изглед, но виждате дълбоко във вътрешното значение на духовната сила отвъд това, което виждате. Това ще ви накара да видите Божието решение в сравнение с вашето собствено.
Хората на Бог трябва да развият критично мислене, за да напредват в идните дни. Това е належащо качество. Хората трябва да бъдат способни да чуват Господ, когато Той им задава жизненоважни въпроси, които ще променят начина, по който мислят. Чрез критично мислене Господ ще предаде ключови стратегии на своите хора. Ето защо, Тялото на Христос трябва има способността да оцени информацията от практичско значение, която идва от Бог, докато Той ни говори от Словото, чрез откровение и със събитията по земята. Трябва да прекарваме време в достигане на „божествено обосновани изводи” за тези дни и след това да предприемаме подходящи действия, за да промениме курса им. Църквата трябва да има отлична преценка в този час. Децата на Исахар разбираха времената и знаеха какво трябва да направи Израел (І Летоп. 12:32). Същото трябва да могат и Божиите хора днес.
Време да мислим
Като вярващи, които се приближаваме към войната пред нас, ние виждаме как тя се разгръща. Но дали разширяваме начина, по който мислим? Ние всички трябва да схванем силата на това да разширим мозъците си чрез критично мислене. Противоположно на популярните вярвания, ние може да научим старите кучета на някои нови номера (аз съм живо свидетелство за това!) Наскоро Господ ме посети докато бях в офиса и се подготвях да говоря в нашата църква на празника на шатрите. Той каза: „В тези критични времена, трябва да мислиш критично”. Това остави дълбок отпечатък в мен. Аз знаех няколко неща за процеса на критично мислене. Но имаше нова дълбочина, на която Господ възнамеряваше да ме учи.
Искам да се научите да мислите различно. Вие сте „надарени и талантливи” деца в Божието Царство. Вие можете да излезете с отговорите на трудни въпроси. Не е нужно да имате всеки отговор днес в този променящ се свят. Въпреки това, вие можете да мислите по начина, по който Той мисли. Ако уповавате на собственото си знание, ще пропуснете целта. Вие можете да бъдете в хармония с Него и вашият дух ще свидетелства със Святия Дух на живот. Различните времена изискват различен вид мислене. Когато книгата „Бъдещата война на църквата“ беше първоначално написана и издадена преди трагедията от 11 септември, тя предизвика Църквата да промени мисленето си за предстоящата война. След 11 септември беше по-лесно книгата да бъде разбрана, защото времето се беше променило. Предстоящият конфликт беше станал реалност. Концепции, за които бях писал в тези страници, бяха преминали от минало в настояще.
Ученик на този фокус!
Аз съм избрал Библията за абсолютен авторитет, който оформя цялата ми система от вярвания. Много хора спазват принципите на Библията, но Библията е много повече от принципи - тя е Словото на живота! Библията е жива книга, която ни помага да разберем съществуването на Бог. При това, не само можем да познаваме Бог чрез Словото - може да Го чуваме. Неговият Свят Дух ни говори директно чрез Неговите живи, деятелни думи. Това е нашата основа за мислене.
С такава основа, ние сме способни да отговорим на всеки въпрос, който може да ни бъде зададен въз основа на тази жива Книга. Можем да подходим към проблемите различно въз основа на това как виждаме Бог да подхожда към проблемите в писанията. Дори на основния въпрос защо съществуваме може да бъде отговорено чрез взаимоотношението ни с един любящ Бог, който ни преследва, което е показано в писанията. Всъщност, когато основем вярата си върху Словото, можем да се съгласим с Евреи 11:3: „Чрез вяра разбираме, че световете (в продължение на последователните епохи) бяха оформени (създадени като дизайн, сложени в ред и приготвени за тяхната предназначена цел) чрез словото на Бог, така че това, което виждаме, не беше направено от видими неща” (Разширената Библия). Без значение колко критични могат да станат нещата, може да бъдем хора, които мислят по начина, по който Бог мисли, и виждаме пътя си към победа.
Първите седем дни от този 28-дневен молитвен фокус са прости - просто ще размишляваме върху един стих и тогава ще можем да цитираме словото от паметта си. След това в последния ден ще искаме да приложим словото в действие. Размишлението ви кара да сдъвквате словото, докато мислите ви се подредят - така както една крава преживя храната си докато хранителните вещества във фуража станат част от нейния живот. Когато размишлявате, вие разсъждавате, стенете, обмисляте. Това е умствено упражнение, при което тихо повтаряте на глас това, върху което мислите. В нашия случай – върху Словото на Бог! От това упражнение ще станете едно в общение с Този, който ви създаде за поклонение!
Питали са ме как пророкувам нивото, сложността и заплетеното откровение, което излиза от време на време. Ключът е размишление. Аз използвам много преводи на Библията, върху които размишлявам. Докато използвате стиховете по-долу, искам да ви насърча да използвате който и да е превод на Библията, с който сте свикнали. Например, аз съм съставил стиховете по-долу от различни преводи на Библията, за да ви покажа богатството и различния мисловен процес, който може да бъде развит докато четете Словото от различна перспектива. За края на всеки ден, съм подготвил някои въпроси, които да ви помогнат да развиете нов начин на критично мислене. Размишлявайте върху тези въпроси. Позволете на Духа на Бога да проникне в мисловните ви процеси със Словото и в емоциите ви с въпросите. Това е време да възприемем методи за критическо мислене в нашето лидерство и лични стратегии, така че да победим и да напреднем в предстоящия сезон.
Седем дни за промяна на вашия ум - размишление и запомняне
Ден 1: Прочети, размишлявай върху и запомни Исая 26:3-5: "Хора, чиито умове са поставени на теб, ти ги пазиш цялостни и стабилни на нозете им, защото те продължават и не се отказват (THE MESSAGE). Ти ще защитаваш и ще пазиш в съвършен и постоянен мир този, чийто ум (и като склонност и като характер) е положен в Теб, защото той се предава на Теб, обляга се на Теб и се надява уверено на Теб. Затова, уповавайте на Господа (предавайте се на Него, облягайте се на Него, надявайте се уверено на Него) завинаги, понеже Господ Бог е вечна Канара (канарата на поколенията) (Разширената Библия). Той смирява горделивите и свежда надменния град в пръстта - стените му се сгромолясват.” (Живата Библия).
Изпитваш ли трудност да стоиш фокусиран? Има ли област в живота ти, която ти пречи да бъдеш цялостен (мира и целостта са синоними)? Има ли крепост, която трябва да бъде разпозната в твоя живот (твоят Ерихон)?
Ден 2: Прочети, размишлявай върху и запамети Филипяни 4:4-9: "Бъдете пълни с радост в Господа винаги. Още веднъж ще кажа, бъдете пълни с радост. Нека всеки да види, че сте кротки и любезни (NCV). Радвайте се в единство с Господа винаги! Ще го кажа още веднъж - радвайте се! Нека всички да видят колко сте разумни и внимателни. Господ е близо! Не се притеснявайте за нищо, напротив, направете известни молбите си на Бог чрез молитва и молба с благодарение. Тогава Божият мир (шалом), надминаващ всяко разбиране, ще пази сърцата ви и умовете ви в сигурност в единството с Помазания Спасител. В заключение братя, фокусирайте мислите си на това, което е истинно, благородно, праведно, чисто, достойно за обич и възхищение, върху някоя добродетел или нещо достойно за похвала. Продължавайте да правите това, което сте научили и приели от мен, това което сте чули и видяли да върша. Тогава Богът, който дава мир (шалом) ще бъде с вас” (CJB).
Пълен ли си с радост? Проявяваш ли плода кротост? Усещаш ли близостта на Господа? Действаш ли в благодарност или приемаш за даденост? Имаш ли пример за подражание?
Ден 3: Прочети, размишлявай върху и запамети Исус Навиев 1:7-9: "Бъди силен и много смел. Бъди внимателен да се покоряваш на всички инструкции, които Мойсей ти даде. Не се отклонявай от тях обръщайки се надясно или наляво. Тогава ще бъдеш успешен във всичко, което правиш. Изучавай постоянно тази Книга с наставления. Размишлявай върху нея денем и нощем, за да си сигурен, че се покоряваш на всичко записано в нея. Само тогава ще преуспяваш и ще успееш във всичко, което правиш. Това е моята заповед – бъди силен и смел! Не се страхувай или обезсърчавай. Защото Господ, твоят Бог, е с теб, където и да идеш” (NLT). „Дай на това всичко, което имаш със сърце и душа. Погрижи се да изпълняваш Откровението, което Мойсей ти заповяда, всяка частица от него. Не се отклонявай от посоката нито наляво, нито надясно, за да си сигурен, че ще стигнеш там, накъдето вървиш. Дори и за минута на позволявай на тази Книга на Откровение да бъде извън ума ти. Премисляй и размишлявай върху нея денем и нощем като се грижиш да изпълняваш всичко написано в нея. Тогава ще стигнеш там, закъдето си тръгнал. Тогава ще успееш” (THE MESSAGE).
Разбираш ли концепцията за успех? Ходиш ли в мислене на успех? Знаеш ли накъде вървиш? Стремиш ли се към проявлението на дадено обещание за твоя живот? Желанията ти подравнени ли са с Божиите цели? Чувстваш ли, че се движиш в правилната посока точно сега? Имал ли си наставник в твоя живот, който да е вложил неосъществено обещание, което ти да износиш до пълнота?
Ден 4: Прочети, размишлявай върхи и запамети Псалм 1:1-3: "Благословен е този, който не ходи в съвета на нечестивите, нито стои в пътя на грешниците, нито седи в мястото на присмивателите (NKJV). Колко ли много трябва да те харесва Бог – ти не висиш в салона на греха. Не се носиш по пътя, чийто край е смъртта. Не ходиш в колежа Умна уста. Вместо това, се вълнуваш от Божието слово и предъвкваш писанието денем и нощем (The Message). Тяхната наслада е в Господния закон. Върху Неговия закон (Тората) те размишляват денем и нощем (CJB). Ти си дърво посадено отново в Едем, което дава свеж плод всеки месец, без никога да ти пада листо, винаги цъфтящ“ (THE MESSAGE).
Кои са твоите най-близки другари? Кои са хората, които ти влияят най-много? Усещаш ли ума си да размишлява върху Словото през деня? Наслаждаваш ли се в Словото? Словото живо ли е за теб? Даваш ли плод? Чувстваш ли, че разцъфтяваш към следващото ниво на идентичност, което Бог има за твоя живот?
Ден 5: Прочети, размишлявай върху и запамети Притчи 3:1-10: "СИНЕ МОЙ (или дъще), не забравяй моя закон или поучение, но нека сърцето ти да пази заповедите ми, защото дължина от дни и години на живот (заслужаващ да се живее) и спокойствие (вътрешно, външно и продължаващо в напреднала възраст до смъртта) ще ти прибавят те. Нека милост и добрина (отхвърлящи всяка омраза и егоизъм) и истина (отхвърляща всяко преднамерено лицемерие или лъжливост) не те напускат. Вържи ги около шията си, напиши ги на плочата на сърцето си. (Кол. 3:9-12.) Така ще намериш благоволение, добро разбиране и висока оценка в очите (или преценката) на Бог и човек. (Лука 2:52.) Облегни се, уповавай на и бъди уверен в Господа с цялото си сърце и ум и не разчитай на своята собствена проницателност или разбиране. Във всичките си пътища знай, разпознавай и признавай Него, и Той ще насочва и ще прави прави и равни пътеките ти. Не бъди мъдър в своите си очи. С почтителност се бой и се покланяй на Господа и се отвърни (напълно) от зло. (Пр. 8:13.) Това ще бъде здраве за твоите нерви и мускули и мозък, и овлажняване за костите ти. Почитай Господа от капитала си и задоволеността си (от праведен труд) и с първите плодове от целия си приход (Втор. 26:2; Maл. 3:10; Лука 14:13,14). Така ще се изпълнят складовете ти с изобилие и бъчвите ти ще преливат с ново вино (Втор. 28:8) (Разширената Библия).
Разбираш ли силата на първите плодове - на това да дадеш на Господа най-доброто от първото? Имаш ли нервна ситуация, която се нуждае от изцеление? Нуждаят ли се хамбарите ти от напълване? Осланяш ли се на собствения си начин на мислене или чакаш Господ да ти покаже това ЕДНО НЕЩО, което ще промени всичко?
Ден 6: Прочети, размишлявай и запамети Псалм 27:1, 3, 14: "Господ е моя светлина и този, който ме спасява. Не се боя от никой. Господ пази живота ми. Не съм уплашен от никой. Ако армия ме обкръжи, няма да се уплаша. Ако избухне война, ще уповавам на Господа (NCV). Чакай и се надявай и очаквай Господа; бъди смел и насърчен и нека сърцето ти да бъде твърдо и издръжливо. Да, чакай и се надявай и очаквай Господа” (Разширената Библия).
Кой е най-големият страх в живота ти? Боиш ли се от война (духовна и физическа)? Усещаш ли надеждата да се надига в теб докато чакаш Господ или би определил живота си като изтощен с отложена надежда? Очакваш ли Господа да се движи по нов начин?
Ден 7: Прочети, размишлявай и запамети Римляни 12:1, 2: "Затова моля ви братя и ви умолявам поради (всичките) милости на Бог да направите решително посвещение на телата си (представяйки всичките си части и умения) като жива жертва, свята (посветена и осветена) и угодна на Бог, което е вашето разумно (рационално, интелигентно) служение и духовно поклонение. Не се съобразявайте с този свят (тази епоха), (оформена и приспособена към външните си и безсъдържателни обичаи), но се трансформирайте (променяйте) чрез (цялостното) обновяване на вашия ум (чрез неговите нови идеали и новото му отношение), така че да можете да докажете (за себе си) каква е добрата и приемливата и съвършената воля на Бог, дори това, което е добро и приемливо и съвършено (в Неговите очи за вас)” (Разширената Библия).
Имаш ли част от твоето тяло, която отказва да се предаде и да стане свята? Има ли конкретно светско привличане, което продължава да те отклонява от това да бъдеш трансформиран във волята на Бог? Светът оформил ли те е по своя модел?
Благословения,
Чък Д. Пиърс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове