2012/03/31

ДА НАПРАВИМ НАШЕТО СПАСЕНИЕ РЕАЛНОСТ ОТ ДЖИМ КЕЙСМАН

„И така вярата идва от слушане, а слушането от Божието Слово” Римляни 10:1
Много християни са БОЛНИ, БЕДНИ и ПОБЕДЕНИ в много, ако не и във всички области на живота си! Въпреки, това което нашия Господ Исус Христос направи за тях на Голготския кръст , където Бог осигури изкупление за цялото човечество. ИЗКУПЛЕНИЕ ОТ ГРЯХ, БОЛЕСТ, БЕДНОСТ и СМЪРТ! Божието Слово разкрива, че новородените вярващи са нови създания в Исус Христос 2Коринтяни 5:17 За туй, ако е някой в Христа, той е ново създание; старото премина; ето, [всичко] стана ново. С вечен живот и същата природа като Бога 1Йоаново 5:10-13 Който вярва в Божия Син, има това свидетелство в себе си; който не вярва Бога, направил Го е лъжец, защото не е повярвал свидетелството, което Бог е свидетелствувал за Сина Си.
И свидетелството е това, че Бог ни е дал вечен живот, и че тоя живот е в Сина Му.
Който има Сина, има тоя живот; който няма Божия Син, няма тоя живот.
Това писах на вас, които вярвате в името на Божия Син, за да знаете, че имате вечен живот [и да вярвате в името на Божия Син]. Като вярващи те са БИЛИ ОСВОБОДЕНИ от силата на Сатана и преместени в Божието царство Колосяни1:12-14 като благодарите на Отца, Който ни удостои да участвуваме в наследството на светиите в светлината; Който ни избави от властта на тъмнината и ни пресели в царството на Своя възлюбен Син. В Него имаме изкуплението си, прощението на греховете. Ако това е вярно, как тогава толкова много християни не изглеждат, не действат и не говорят като че са вече в царството на Бога? Това е така, защото тяхното изкупление не е реалност в живота им.
НАШИТЕ ИЗПОВЕДИ НИ УПРАВЛЯВАТ
Един ДУХОВЕН закон, който толкова малко хора разбират е, че НАШИТЕ ИЗПОВЕДИ НИ УПРАВЛЯВАТ! Ти никога няма да се издигнеш над своята изповед спасен или неспасен. Исус ни казва в Марк11:23 Истина ви казвам: Който рече на тая планина: Дигни се и хвърли се в морето, и не се усъмни в сърцето си, но повярва, че онова, което казва, се сбъдва, ще му стане. Че можем да имаме всичко, което кажем стига да не се съмняваме в сърцето си (духа), но да го повярваме в сърцето си (духа) и да го изповядаме с устата си. Той НЕ КАЗА да вярваш в ГЛАВАТА си и изповядваш с УСТАТА си.Той КАЗА вярвайте в сърцето си (духа) и изповядвайте с УСТАТА си! Тази е причината поради, която толкова много вярващи хора са църковни членове през целият си живот, имат много умствени знания за Библията и все пак завършват погубени в ада. Това е защото не са се подчинили на Божието Слово за Спасението, както е писано в Римляни10:9,10: ”Защото, ако изповядаш с устата си Господ Исус и ВЯРВАШ (не се съмняваш) в СЪРЦЕТО си (не в главата си), че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш. Защото със СЪРЦЕ (не глава) човек вярва и се оправдава и с УСТА прави изповед и се спасява”.
ИЗПОВЕДТА ДЕЙСТВА ВЪВ ВСИЧКО
Законът на изповедта действа не само за спасението, но относно всичко в живота ДОБРО или ЗЛО. В Марк11:23 Исус казва: ”Който не се усъмни в сърцето си, че онова което казва се сбъдва той ще има каквото е казал”. Някои хора например, имат повече вяра в Сатана, отколкото в Бога. Те вярват с цялото си сърце и казват с устата си: ”Винаги ме хваща грип, когато върлува из града”.
И тъй като вярват и изповядват това, те наистина се разболяват от грип. Вместо това, трябва да вярваме в сърцето си и да изповядваме с устата си: ”Исус взе моите болести, които идват до тялото ми”. Ето Притчи6:2 ни казва, че ние се впримчваме (хващаме в капан) в думите на устата си. Изповядай болест и смърт и ще ги имаш! ИЗБОРЪТ Е ТВОЙ!
РАЗВИВАЙ ВЯРАТА СИ
Свидетелството или изповедта е съществена част от живота на вярата. Ако искаш да развиеш силна вяра, тогава непрекъснато казвай какво Господ прави за теб и какво Божието Слово казва относно теб. Колкото повече говориш за Исус, толкова по-реален става Той за теб! Колкото по-малко говориш за Исус, толкова по-малко реален е Той за теб! Изповядвай това, което Божието Слово казва за теб и твоето положение, дори и да не го вярваш веднага. Защото вярата идва от слушане, а слушането от Божието Слово (Римл10:17). Изповядвай го достатъчно и рано или късно вярата ще дойде в сърцето ти като слушаш Божието Слово от твоите собствени устни. И ти ще имаш каквото и да вярваш в сърцето си и изповядваш с устата си (Марк11:23).
ИЗПОВЕДТА НА ВЯРАТА СЪЗДАВА РЕАЛНОСТИ
Изповядването на вярата създава реалности. Доколкото се отнася до Бога всичко, което си и имаш в Христа, е така. Всички обещания в Библията са законно наши. Библията е законен документ, подпечатан с кръвта на Исус. Обаче твоите вяра и изповед са това, което го прави реалност за теб. Бог иска да се радваме и да знаем реалността на това, което Той е осигурил за нас-и Той вече ни е казал как да го направим чрез Неговото Слово. И така премини през писанията, особено Новия Завет, и намери стиховете с „в Христа”, ”в Него”, „в Когото”, „чрез Когото” и т.н.
и започни да им придаваш личен характер и да ги изповядваш с устата си. Започни да казваш: ”Това е мое, ето кой съм аз в Христа, ето какво имам в Христа, това мога да направя в Христа”. Тогава твоето изкупление в Исус Христос ще стане реалност за теб. Това вече е реално в духовната област. Но това, което искам, е то да стане действително във физическата област, където живея в плът. Аз няма да се нуждая от физическо изцеление, когато отида в небето, нуждая се от него сега. Няма да се нуждая от пари, когато отида на небето, те ми трябват сега. Няма да се нуждая от освобождение от робството на Сатана в небето, а се нуждая сега-по това време и на тази земя, където живея днес!
ЗАПОЧНИ СЕГА-ИЗПОВЯДВАЙ ВСЕКИ ДЕН
Направи твоето изкупление реалност, започни да придаваш личен характер на Божието Слово, изповядвай го всеки ден с устата си, повярвай го в сърцето си (не главата) и започни да действаш все едно, че Божието Слово е истинно: ПРАВИ ТОВА И ЩЕ ВЪРВИШ КЪМ ПОБЕДА!
КАКВО СЪМ АЗ В ХРИСТА (изповядвай всеки ден)
Аз съм ново създание в Исус Христос. Моят дух е създаден по образ и подобие на Бога. 2Коринтяни 5:17 . Аз съм цялостен/а в Исус Христос. Колосяни2:9,10 Аз съм праведен/а в Исус Христос. Аз съм в изправни отношения с Бога, като че не съм направил/а никакъв грях. 2Коринтяни 5:21 Аз съм изкупен/а от проклятието на закона (бедност, болест и духовна смърт). Галатяни3:13 и Второзаконие 28глава. Аз съм Божие дете и сънаследник с Христос. Римляни 8:16,17.



КЪДЕ СЪМ АЗ В ХРИСТОС(изповядвай всеки ден)
Аз съм взет/а от царството на Сатана и сега съм в Божието царство. Колосяни1:13,14. Аз съм част от Христовото тяло и Сатана няма власт над мен. 1 Коринтяни12:14-27,Лука9:1 и Лука10:19. Аз съм поставен/а да седя с Христос в небесни места. Ефесяни2:4-6. Аз съм поставен/а да седя в небесни места далече над всяка сила на тъмнината и всички неща са под нозете ми. Ефесяни1:20-23.
КАКВО ПРИТЕЖАВАМ В ХРИСТОС(изповядвай всеки ден)
ВСИЧКИ духовни благословения в небесни места са мои в Исус Христос. Ефесяни1:3 ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ НЕЩА са мои. 1Коринтяни3:21-22 ВСИЧКИ мои нужди са снабдени от моя Небесен Отец според Неговите богатства в слава чрез Исус Христос. Филипяни4:19. Не е нужно да се безпокоя за нищо, защото Бог ми е заповядал да прехвърля всичките си грижи на Него. 1Петрово5:7.
КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ В ХРИСТОС(изповядвай всеки ден)
В силата на Светия Дух аз съм свидетел за Исус. Деян.1:8 Аз мога и наистина казвам на другите за Исус Христос. Матей 28:18-20 Като вярващ/а и в името на Исус Христос, аз изгонвам демони, говоря на нови езици и когато положа ръцете си на болни-те оздравяват. Марк 16:17,18 Всичко мога да извърша чрез Христос, Който ми дава сила. Филипяни4:13
ЗА УТЕХА И СИЛА(изповядвай всеки ден)
Радостта в Господа е моя сила. Неемия8:10 Господ е сила на живота ми. Псалм27:1 По-велик е Той, Който е в мен, от онзи, който е в света. 1Йоан4:4 Няма да позволя Словото да се отдели от очите ми, защото то е живот и здраве. Притчи4:21,22
Не позволявам нито една гнила дума да излезе от устата ми, но това, което е добро за назидание. Ефесяни4:29 Аз отказвам да давам място на дявола. Ефесяни4:27 Аз говоря истината в любов и израствам в Него във всичко. Ефесяни4:15. Никой няма да ме вземе от ръката Му, защото имам вечен живот. Йоан20:28 Оставям Божия мир да царува в сърцето ми. Отказвам да се тревожа за каквото и да е. Колосяни3:15 и 1 Петрово5:7 Това, което аз откажа да позволя тук, Бог също отказва да го позволи и това, което аз позволя Бог също позволява да се изпълни тука на земята. Матей16:19 Аз съм вярващ/а и тези знамения наистина ме следват. Говоря с нови езици, вземам власт над дявола, полагам ръце на болните и те оздравяват. Марк16:17,18 Аз съм в пълнота в Него, Който е главата на всяко началство и власт. Колосяни2:10
ЗА ФИНАНСОВИ И МАТЕРИАЛНИ НУЖДИ
(изповядвай всеки ден)
Христос ме е освободил от проклятието на закона (бедност, болест и смърт). Галатяни3:13 и Второзаконие 28 глава. Вместо бедност-Той ми е дал богатство, вместо болест-Той ми е дал здраве. 2Коринтяни8:9 Това е вярно за мен според Божието Слово. Псалм119:25 Аз се веселя в Господа и Той ми дава според желанието на сърцето ми. Псалм37:4. Аз съм дал/а и ми се дава добра мярка, натъпкана, стърсена, преливаща. Лука6:38 Аз съм платил/а десятъците си и Бог е отворил небесните прозорци и излива такива благословения върху мен, че едва имам място да ги прибера. Малахия3:10 Имам напълно достатъчно от всички неща и изобилствам във всички добри дела, защото моят Бог е направил цялата благодат да изобилства към мен. 2Коринтяни9:8. Нищо не ми липсва, защото моят Бог снабдява всички мои нужди според Своите богатства в слава чрез Исус Христос. Филипяни4:19. Господ е мой пастир, НЯМА ДА ОСТАНА В НУЖДА. Псалм23:1
ЗА ВОДИТЕЛСТВО И МЪДРОСТ(изповядвай всеки ден)
Духът на истина пребъдва в мен и ме учи на всичко. Той ме води във всяка истина. Имам свършено знание за всяко обстоятелство, срещу което се изправям. Йоан14:26 и Йоан16:23. Уповавам на Господа с цялото си сърце и не се облягам на моите собствени разбирания. Притчи3:5. Във всичките си пътища признавам Него и Той направлява пътеката ми. Притчи3:6 Твоето Слово е светилник на нозете ми и светлина на пътеката ми. Псалм119:105 Той ще извърши това, което е потребно за мен. Псалм138:8 Оставам Христовото Слово да се всели в мен богато във всяка мъдрост. Колосяни3:16 Наистина следвам добрия Пастир, защото познавам гласа Му, непознат няма да последвам. Йоан10:3,4 Аз не се съобразявам с този свят, но се преобразявам като обновявам ума си чрез Божието Слово. Римляни12:2
АКО ИМАШ СТРАХОВЕ И БЕЗПОКОЙСТВО
(изповядвай всеки ден)
Аз съм тялото на Христос и Сатана няма власт над мен. 1Коринтяни12:14-27. По-велик е Той, Който е мен, от онзи който е в света. 1Йоан4:4 Няма да се страхувам от зло, защото Ти Си с мен, Господи; Твоето Слово и Твоят Дух ме утешават. Псалм23:4 Далече съм от угнетение и страхът не се приближава до мен. Исаия54:14 Никое оръжие издигнато против мене няма да успее, защото правдата ми е от Господа. Исаия54:17. Каквото и да правя, то ще преуспява, защото аз съм като дърво посадено при потоци води. Псалм1:3 Господи, Ти Си ме избавил от злините на този свят, защото това е Божията Воля. Галатяни1:4 Никакво зло няма да ме сполети, нито язва ще се приближи до шатъра ми. Псалм91:10. Защото Ти Си дал ангелите Си да бдят над мен и да ме пазят във всичките ми пътища. Псалм91:11 В пътя ми има живот и няма смърт. Притчи12:28 Аз съм изпълнител на Божието Слово и съм благословен/а в делата си. Яков1:25 Взимам щита на вярата и спирам всичко, което врагът изпраща срещу мен. Ефесяни6:16 Христос ме е изкупил от проклятието на закона. Забранявам на която и да е болест да идва върху мен. Галатяни3:13 и Второзаконие 28-ма глава. Аз побеждавам, чрез кръвта на Христос и Словото на моето свидетелство. Откровение12:11. Дяволът бяга от мен, защото аз му се съпротивлявам в името на Исус. Яков4:7 Божието Слово е установено в небето завинаги. Псалм119:89 Велик е мирът на децата Ми, защото са научени от Господа. Исаия54:13
ДОПЪЛНИТЕЛНИ СТИХОВЕ
Като изследваш тези стихове, ще намериш вестта за това кой/ коя си, какъв/ каква си, къде си и какво имаш ПОРАДИ ИСУС ХРИСТОС. (Това е само частичен списък)
Матей 8:17; 11:28-30; 18:11; 18:18-20
Марк 1:8; 8:22; 11:23-24
Лука 10:19; 17:33
1Петрово 1:3
Римляни 3:22-24; 5:1-19; 6:4-23
Ефесяни 1:3-23; 2:5-22; 3:6; 3:12; 4:16; 5:8; 8:10
Филипяни 1:11; 2:5; 2:13; 3:9; 3:12-14; 4:6-7; 4:19
Тит 2:14; 3:7
Евреи 1:3; 2:9-18; 4:14-16; 7:19-28; 8:6; 9:11-15; 9:24-28; 10:10-20; 13:5-6; 13:8-21

1 коментар:

  1. Благодаря за това,че сте сложили тези изповеди. Бог ви благославя изобилно. Благодаря,благодаря.

    ОтговорИзтриване

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове