2012/03/16

Отворено писмо до Питър Вагнер, Дъч Шийтс и други "Апостоли" от Андрю Сторм

Наскоро разбрах за нова „Апостолска Мрежа” оглавявана от Dutch Sheets, която е имала събрание във Флорда предишната седмица, за да „разпредели” територии за нейните „апостоли”, и т.н.Нужно е да напиша това, което вярвам, че Господарят би казал на тези хора.

Но първо трябва да припомня нещо на всеки от нас. На 23-ти юни, 2008, група „апостоли и пророци”, оглавени от Питър Вагнер, стояха на една сцена в Лейклънд, на съживяване с Тод Бентли – да го допрат с ръце и да го упълномощят, и т.н. Но то си беше доста повече от това.

Питър Вагнер го нарече „апостолско равняване” /„apostolic alignment”/. Той направи следното изявление пред всички телевизионни камери и пред всички хора:


„- Поемам апостолската власт, която Бог ми е дал и нареждам на Тод Бентли:


-Твоята сила ще (или: да) се увеличи.

-Твоята власт ще се увеличи.

-Твоето благоразположение /favor/ ще се увеличи.

-Твоето влияние ще се увеличи.

-Твоето разкриване ще се увеличи.


Също нареждам:

- Нова свръхестествена сила ще (или: да) тече през това министерство (или: служба).

- Нова жизненост (биополе?) /life force/ ще проникне в този Божий ход...”.


Наблюдаващите биха могли да си помислят, че Вагнер „пророкуваше” горните изявления. Но всъщност това, което той смяташе/чувстваше, че прави беше, че „нарежда” тези неща върху Тод – понеже беше „главният апостол”.

На следващия ден, в писмо, Вагнер нарече това „събитие със значение на „Първа копка”” и заяви, че „Вече се намираме някъде във (каквото аз считам за) Втората Апостолска Епоха...” (С други думи, „нова ера” на действителни апостоли.)


И така, какво последва за теб от това, Питър?
Ами, буквално в рамките на няколко седмици, разбрахме, че много от „чудесата” в Лейклънд са били въображаеми и тогава жената на Тод Бентли го остави, очевидно по време на неговата афера - и цялото „съживяване” се срина по най-лошия начин.
Това последва.

Никой от големите харизматични водачи, които (преди това) стояха на сцената не знаеше какво да прави – бяха толкова объркани. Но несравнимо повече - Питър Вагнер, след като бе направил такава „апостолска наредба”. Вероятно най-колосалната катастрофа в живота му.

И така, кой лиши от подкрепа твоето „апостолско равняване”, Питър?
Нужно е да ти кажа, че има две страни отговорни за това. Едната си „ти” – това е ясно.
А втората е БОГ – защото той вече се е изправил срещу теб и твоите така наречени „апостоли”. Той е онзи, който ти причини това.

Ти и приятелите ти си позволихте служба/офис и място над Тялото, която просто не ви принадлежи, и Бог е в процес на събаряне на твоите „апостоли” – и на всички твои „мрежи”, заедно с теб.


Дъч Шийтс – бих ли могъл да попитам, моля, какво ти дава правото да разпределяш Тялото на Христос в Северна Америка и да го разпарчетяваш като МакДоналдс-франчайзи на всичките си приятелчета, така че да могат да са „апостоли” над тяхна собствена „територия”? Имаш ли някаква представа с какво си играеш? Не знаеш ли, че ако твоите приятелчета не са действително Ново-Заветни Апостоли, тогава те рисуват огромни мишени върху себе си и си просят Божия съд?

Как смеете да се държите с Тялото на Христос като с парче имот, което можете да разпределяте за собственото си превъзнасяне? Поради хора като вас, Бог възнамерява да съди водачеството на църквата.
Наричат ли се „апостол”? Хубаво, Бог ще ги подложи на изпит. Ако те не са истински такива, тогава те се оказват Негов „враг”, понеже пречат на Неговата истинска Реформация. Всеки себе-провъзгласил се „апостол и пророк” ще бъде подложен на изпит.

Хм, вие наричате групата си „Апостолски Съвет на Старейшините” или нещо такова? Очаквайте Бог да дойде и да ви призове, и ако не сте истински такива, очаквайте да ви събори.
Господарят Бог идва да си върне църквата си с голяма ярост. И вие, приятели, сте препречили пряко пътя Му.


Чух, че един от тези големи „апостоли” в Канада веднъж казал на мрежата си, че тяхната „апостол-ственост” би била преценена по „носовете (т.е. броя на членовете) и стотинките”, които те представяли. (С други думи, техните „цифри/брой(членове)” и пожънване на пари). Хмммм. Ако не бях запознат по-добре, бих нарекъл тези думи, думи на наемник и вълк.


Както Лий Грейди писа за тази „Апостоло-Мания”:

„В някои кръгове апостолите изискваха пълна вярност от водачите, които бяха „под” тях. Някои изискваха (от тези водачи, б.п.) политика на даване на „десятък по-нагоре (т.е. на „апостола”, б.п.)”, създавайки чудовищни организационни структури, подобни на един духовен Amway (най-голямата в света многонивова маркетингова организация/пирамида, б.п.).
Т.нар. „апостоли” с огромни канали надолу по пирамидата направиха прекомерно големи суми от пари. Един водач дори предложи на пасторите възможността да станат „духовни синове” като допринасят с $1000 на месец в неговото министерство/служба.”


И все пак, ето какво е написал ИСТИНСКИЯТ апостол Павел: „Мисля, че Бог е поставил нас, апостолите последни, като че определени за смърт... ние и гладуваме и жадуваме и сме голеи и сме удряни, и нямаме сигурно жилище... направени сме като мръсотията на този свят, и сме отпадъка от всичко...” (1 Кор. 4:9-13).

ТОВА вече е истинско апостолство. Кажи ми Гн. Съвременен Апостол, съответен ли си на (съвпадаш ли с) Ново-Заветните апостоли? Ако не си, тогава как, о небеса, си мислиш, че Бог ще постъпи с теб, щом претендираш за тази титла лъжливо?

Вярвам, че много истински Апостоли, когато те се издигнат, просто ще ОТКАЖАТ да носят такива титли при всички случаи. Те ще „минимизират” себе си, а не - издигат себе си. Това е сърцето на един истински Божий водач.


В заключение, нека отново да предупредя онези, които са се титуловали „апостол” или „пророк” в съвременната църква. Бог идва да „чисти къщата” и ако вие не сте истинска работа, очаквайте да започне с вас. Съвсем просто е. Нужно е спешно да се покаете от тоталната си арогантност. Предупредени сте.
Бог да ви благослови всички.
Андрю Сторм

prophetic@revivalschool.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове