2012/04/05

М О Л И Т В А З А Б Ъ ЛГ А Р И Я

( 1Лет.21:20-26)

Както хармана на евусееца Орна беше място, където Давид издигна Божия олтар „Давид издигна олтар Господу, и принесе всеизгаряния и примирителни приноси, и призова Господа; и Той му отговори от небето с огън паднал върху олтара за всеизгарянето.” (1Лет.21:26) така нека България бъде място на Божии олтар, от където да се издига жертва на хвала към Всемогъщия Бог. Ела, Господи и посети людете Си в тази безводна земя. Излей твоя дъжд и освежи душите и сърцата ни. Дал си ни плодородна и красива земя. Почел си ни с нея и нищо не липсва. Но поради неверието и коравосърдечието ни, тя пустее и е под проклятие. Тръни и бодили се раждат, вместо вкусни и красиви плодове. Хората бягат далеч от нея по чужди земи. Ела, Господи, молим Те и се раздвижи! Нека проклятието се превърне в благословение, злото в добро, смъртта в живот!..Живот от Тебе и за Тебе! Нека тъмните облаци надвиснали над нея, да се вдигнат и светлината Ти от небето да освети всяко едно късче от нея. Нека Твоята десница докосне всяко сърце и го обърне към Тебе. Привлечи ни, Господи към Себе Си и ние ще се спасим! Нека в тази земя се раждат в изобилие плодовете на Святия Ти Дух и да хранят не само българите, но гладните по целия свят! Гладните за Тебе, за Твоето слово, Господи. България нека бъде олтар, на който да се принасят примирителни жертви. Олтар купен с голяма цена, платена от всички нас, от целия български народ!...Цената на пълното предаване и посвещение на животи на Тебе. ..Място, от където ще призоваваме твоето Име и Ти ще отговаряш с огън, който да пада от небето и да пояжда, да пречиства, да приема жертвите ни. Защото всичко, което притежаваме е Твое, от Тебе и за Тебе! Тогава всички „ще видят , ще възкликнат и ще паднат пред Тебе по лице в покаяние и страх (Лев.9:24). Нека димът от жертва на хвала да се издига към небето и Ангелът Господен да се издига в пламъка – пламъкът на горещите ни сърца в поклонение пред Тебе, Господи. Нека Твоят Ангел, вестител на Новия завет, се яви и съобщи благата вест на всички, които Те търсят. Нека бъде според Словото Ти:
„Ето, Аз изпращам вестителя Си, който ще устрои пътя пред Мен. И Господ, Когото търсите, внезапно ще дойде в храма Си. Да, Ангелът на завета, Когото желаете, ето, идва, казва Господ на Войнствата”(Мал.3:1)
Господи, Отче наш, Който си на небесата. Издигни мощната Си десница над България! Изреви като силен мъж над неприятелите ни! Пусни затворниците, освободи пленниците, изцели болните! Спаси народа ни! Копнеем за Тебе! Гладни и жадни сме за Тебе! Ела ни посети и насити с Твоя мир, с Твойта любов! В Тебе е надеждата и упованието ни! Без Тебе сме загубени и загиваме. Чуй плачът и молитвите на оплаквачките. Раздираме сърцата си, викаме и плачем за себе се, за нашия (дом, семейство, църква, град, село, нация, народ). Просиме Твоята милост и Твоята благодат. Нека се излеят над България като освежителен дъжд, за да се превърне тя отново в Райска градина. Светлината Ти да свети в нея и да се вижда от всички страни. Народи да тичат към нея. България да бъде свидетел на Твоята слава всред народите от целия свят! Да бъде! Амин!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове