2009/02/23

ПРИЗОВАН ДА ПОБЕДИШ

Ти си роден на тази земя с определена цел и съдба. Ти си толкова уникален! Толкова индивидуален и неповторим! Няма никой друг като теб. Ти си прекрасен дар на тази земя. И имаш само един живот, за който ти самият правиш избор - как да бъде изживян.

Ти избираш, дали да се радваш на нещата около теб, или да се оплакваш. Ти решаваш, дали ще останеш в миналото и ще съжаляваш за свои пропуски и грешки, или ще се поучаваш от тях и ще продължаваш напред с вдигната глава. От теб зависи, дали ще се тревожиш за бъдещето, или ще се довериш на Бог, че Той има бъдеще и надежда за теб. Самият ти си този, който избираш да вярваш на лъжите на дявола или се хващаш за истините, написани в Библията, дори още да не си видял всички от тях, изпълнени реално в живота ти.

Да, животът е труден и пълен с неизвестни. Често идват буря след буря, разочарование след разочарование. Може би много пъти си полетявал, но нараняване от близък човек сякаш е отрязвало крилете ти, и ти си падал съкрушен и обезнадежден. Може би си давал толкова много от себе си, а в замяна си получавал само разочарования и непризнателност. Може би си правил толкова добрини, които сякаш остават незабелязани и си се питал дали си струва да продължаваш да правиш добро. Може би си вярвал в успеха си и идва някой друг, който отмъква мечтаното и ти оставаш празен и ограбен.

Но искам да ти напомня нещо, приятелю: Ти си призован да побеждаваш. Ти си победител, защото по-велик е Този, Който е в теб, отколкото този, който е в света. Ти си Божий воин, който има важна и отговорна мисия – да воюва докрай. Знаеш, че борбата ни не е срещу плът и кръв, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места. И затова не си позволявай да униваш или да се предаваш. Не вярвай на лъжите на този, който ти нашепва, че си неспособен и няма да успееш. Довери се на Бог, Който ти е дал непобедимо всеоръжие, за да победиш над всичко и да устоиш. Повярвай в Неговите обещания. Полети отново и се издигни над планините на обстоятелствата. Дори крилете ти да са били наранени, Исус е способен да ги възстанови и да ти даде сили.

Затова си призован на тази земя, не го забравяй! Призован си да полетиш отново! Призован си да победиш! Призован си за съдбата, която Бог има за теб. Не я изпускай. Не позволявай на никой да ограбва мечтите ти. В името на Исус разчупи всяка окова, която стяга душата ти и продължи напред.

Не забравяй никога твоя призив. Ти си призован да победиш и дори, да бъдеш повече от победител!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове