2009/05/19

Свидетелства

Роден да побеждаваш

Без значение дали ви харесва, или не, рано или късно във вашия живот вие ще бъдете изпитани. Житейските тестове обаче нямат нищо общо с тези, които се правят в класните стаи. Те са много по-тежки и целят да разкрият от какъв материал сте направени и колко дебела е кожата ви.

Никога не бих посъвтвал някого да “мами” на тест в училище. Трябва да внимавате в часовете, след това да учите, така че да си направите отлично всичките тестове. В житейските тестове обаче, Бог ви позволява да ползвате_______________ , за да бъдете винаги сред първенците. Разбирате ли, Бог желае да бъдете победители във всяка ситуация, пред която се изправяте. Думата побеждавам означава : “покорявам, печеля”. Като новородени християни вие не сте предназначени да се проваляте. Бог иска вие да побеждавате, да постигате, да бъдете номер 1 и да преодолявате всичко. Въпреки че може са дойдат ситуации, които да изпитат вашата сила и издръжливост, просто погледнете на тях точно като на такива тестове.

Тестовете са предназначени да развиват вашата сила. Може да настъпи време, когато да изглежда сякаш няма начин да се справите или да преминете през предизвикателството, срещу което сте се изправили. Може би ви се струва, че вашата ситуация е просто невъзможна, но невъзможностите са чисто и просто възможности под прикритие. Като християни вашата ситуация никога няма да бъде приключена , докато не победите. Бог не ви е създал, да губите. Ако се чувствате все едно че не можете да се справите, искам да ви освежа давайки ви смъртоносна инжекция с доза насърчение. Защо именно смъртоносна? За да бъде елиминирана цялата ви безнадеждност. Божието Слово е противоотрова срещу страх и депресия. То си е 100% чисто насърчение. А цената, която трябва да платите за това супер силно чудодейно лекарство, е просто да повярвате, че това, което Библията казва е истина.



Дух на победител



В тежко време упражняването на дух на победа ще ви направи успешни. Това започва, когато осъзнаете, че тъй като сте родени в Божието царство, имате достъп до свръхестествени оръжия, с които да нанесете противоударна атака на дявола. Вие можете да се потопите в силата на Святия Дух ще ви упъти към победа ( Римляни 8:14 ). Той ви дава сила да победите ( Римляни 8:28-37 ). Той е най-силното оръжие във войната. Когато Святия Дух е на ваша страна, никога не губете битката.

Друг момент от това да сте победители е да имате праведен гняв към врага, дори само заради факта, че е дръзнал да си помисли, че може да ви събори. Вие сте били купени с цена, така че врагът преминава на територия, която не му принадлежи по закон. В Колосяни 2:15 се казва, че когато Исус “... обезоръжи началствата и властите, изведе ги явно на показ, като възтържествува над тях чрез Него.” Сатана няма право да побеждава в живота ви!

Силата на кръвта



Когато дявола се опита да се появи със своята грозна муцуна, вие трябва да знаете, че нито едно оръжие, скроено против вас, няма да успее, заради Исусовата кръв, която ви покрива ( Исая 54:17 ). Нищо не е способно да проникне през кръвта на Исус. Благодарение на кръвта, която сте получили от Исус Христос, когато сте се новородили, сега през вашите вени тече кръвта на победители!

През кръвоносната ви система вече не тече натоварена с грях кръв. Когато на един човек му прелеят кръв, нова кръв, нова кръв започва а се движи из неговото тяло. Ето защо, погледнато от свръхестествена гледна точка, във вас е проникнала и е обхванала цялото ви същество кръвта на победител!

Бог казва, че дава сила на отслабналите и умножава мощта на немощните ( Исая 40:29).

Една от дефинициите за сила е “власт”. Тъй като вие сте победители, Бог ще ви даде власт над всяка ситуация, пред която се изправяте. Чакайте на Него и никак няма да ви забрави ( Евреи 13:5 ).

Бог е винаги с нас, дори когато си мислим, че Го няма. Той е всеприсъстващ, което значи, че той е навсякъде по всяко време. Нашият Небесен Баща е всесилен, всемогъщ и свръх мощен.

С нашите човешки умове просто не можем да си представим силата, с която разполага нашия Небесен Баща. Забележете, че наблягам на думите “наш Баща. Причината е в това, че искам да акцентувам върху факта, че Бог е вашият Баща.

Вие сте родени да побеждавате точно както вашия брат Исус. Винаги, когато се чувствате напълно безсилни, Той ще умножи вашата сила. Ако отстоявате своята територия и никога не се заравяте в нея и не я напуснете, ще преодолеете всяко нападение на дявола. Ако просто прекарате време с Отец и се фокусирате на силата, която ви е дадена, че видите как ще се издигнете над обстоятелствата във вашия живот ( Исая 40:31).

Любовта на Бог към вас ще ви направи да побеждавате. Чрез Христос Исус вие сте повече от победители ( Римляни 8:37 ). Вие не побеждавате благодарение на вашата работа, вашето училище, популярността ви или на хората, които познавате. Вие побеждавате благодарение на Бог.

Запомнете, че без значение какво се изпречва на пътя ви, вие сте родени да побеждавате. 1Йоан 4:4 казва, че “този, който живее във вас е по-силен, от този, който живее в света.” Бог ви дал Святия си Дух, за да ви води и упътва във всяка истина. Освен това Той е заповядал на Своите ангели да ходят пред вас и зад вас, за да ви наблюдават и да ви пазят (91 псалм). Те са духовни същества, изпратени да ви служат ( Евреи 1:14 ). Зад гърба ви има една свръхестествена армия, която ви следва където и да идете.

Сега зависи от вас да излезете и да завладеете ситуацията или обстоятелството, които ви тревожат. Ходете във вяра и преживейте благостта на Господа, защото за Него е удоволствие да ви даде царството си
( Лука 12:32 )!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове