2009/09/29

Какво ни казва Бог

Живеем в пророчески времена. Вярвам, че точно сега се изпълняват писанията от Римляни 8:22–23, че Земята въздиша и стене за истинските синове на Бог, които трябва да се въздигнат: „И не само то, но и ние, които имаме първите плодове на Духа, и самите ние въздишаме в себе си и очакваме осиновението си, тоест изкупването на нашето тяло.“ Бог ни възражда отново с цел да ни постави на друго стъпало.

Моля се чрез това кратко послание всички да проумеем целта на Бог за живота си. Еклисиаст 3:1 казва: „Има време за всяко нещо и срок – за всяка работа под небето.” Във физическия свят имаме четири сезона, но в свръхестествения и духовния – пет. И тъй като всеки сезон е създаден от Бог, той е добър и плодоносен.


Зимата
Това е сезон, през който Бог дава вдъхновени мисли, видения и сънища. Сезонът, когато се вкореняваме по-дълбоко в молитва, размишление и хваление. Това също е време за почивка от предишния сезон и подготовка за следващия. Молитвата ми е виденията ни да се утвърждават и корените ни да бъдат все по-дълбоки. Ако това е сезонът, в който се намираме сега, то можем да размислим върху миналото си, да поправим пътищата си и да се подготвим да приемем това, което Бог е приготвил за нас.


Пролетта
Това е сезонът на сеитбата – оране, засаждане и отглеждане на семената, които всъщност са идеи, виждане, финансови вложения, взаимоотношения с други хора, служение. Нека да направим така, че повече семена да попаднат на добра почва! През този сезон трябва да се борим срещу враговете на успеха и непрекъснато да изкореняваме поникващите плевели. Трябва да се борим и срещу врага, който ще ни пречи да се реализираме. Това е сезонът, през който се сее.


Лятото
Това е времето на успеха – раждането, жътвата, усърдния труд. Нека да не се страхуваме през този сезон – да не поглеждаме нито вляво, нито вдясно, но да нагласим ума си така, че да минем през съмненията, през гнилите и болни думи, през изпитанията. Нека да устояваме!

Притчи 6:6–11 ни дават един ценен урок и ни напомнят, че мравката складира зимнина през лятото и ранната есен.

Есента
Това е времето, когато имаме нужда от благодат. Може да се обезкуражим малко поради това, че източниците (на реколтата) ще намалеят. Това е сезонът на прочистване и изхвърляне на някои неща. Сезон на голяма жертва. Сезон, в който ще трябва да се откажем от нашия Исаак. Това е сезонът, в който ще разберем какво преживя праведният Йов. Ние ще преминем през него и ще излезем с двойно повече!

Зимата – сезонът за отдаване на дължимото

Това е сезонът, през който плодовете от семената, които са били засети през миналите сезони, ще бъдат пожънати, сезон на установяване и изваждане наяве. Време, когато ще влезем в ритъма на Божията воля.

Нека помазанието на синовете на Исаак да слезе над нас в този ден, давайки ни сила, за да можем да вървим в правилното време от Бог.

Галатяни 6:9: „Да не ни дотяга да вършим добро; защото, ако се не уморяваме, своевременно ще пожънем.“

Бъдете благословени!

Даниел Розен, 08.08.2009

Няма коментари:

Публикуване на коментар

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове