2010/01/19

Здравейте,

Вчера в прохода Хаинбоаз стана катастрофа. Жертвите от катастрофата, младото семейство Свилен и Марина Захариеви, са синът и снахата на жена от църквата ни, а пастор Росен, който е бил на седалката до шофьора е мой много близък и личен приятел. Той и синът му са в сравнително добро състояние с леки травми и без опасност за живота. За мен станалото е много лично, тъй като трагедията включва както роднини на жена от църквата ни, така и хора, с които сме в много близки взаимоотношения.

Групата е пътувала към южна България, където е трябвало да послужат в една църква. Скоро след като потеглят от Велико Търново, ги блъска TIR, който се е движел с несъобразена скорост по мокрия и хлъзгав път. За да няма спекулации, защо е станало това и каква е причината, искам да представя нашата позиция, която съвпада с тази на пастор Росен, че Бог е позволил това да стане в Неговия суверен план, а не заради нечий грях или като наказание за някой. Пастор Росен сподели с нас, че в сърцето си няма нищо скрито и Свилен и Марина са загинали с чисти сърца и живот, вършейки делото на служението до последния си дъх на тази земя.

Пастор Росен сподели с мен и съпругата ми, че когато пътува, всеки път, когато няма мир в сърцето си, е отлагал своите пътувания. Този път, преди да тръгнат, е пракарал почти цялата нощ в молитва и когато са тръгвали е имал пълен мир в сърцето си. Сега, въпреки голямата си мъка от впезапната и неочаквана загуба на своите скъпи приятели и съработници, той има мир, че Бог е позволил това да се случи, за да предпази Свилен и Марина от по-голямо зло, което е можело да стане с тях в тяхното бъдеще.

Призовавам всички вярващи да погледнем на тази ситуация със зрялост и състрадание и да подкрепим с молитва и по практичен начин роднините на загиналите, пасторското семейство и членовете от църква Шалом – Велико Търново, които имат нужда от нашата подкрепа в този тежък за тях момент. Ако желаете да се включите в кампанията за набиране на средства за семейството на пострадалите и за нуждите на двегодишната дъщеричка на Свилен и Марина, която е оцеляла катастрофата, може да изпратите вашето дарение на сметката на църквата ни:

Титуляр на сметката: Християнска църква “Сион”
Банка: ПроКредит Банк
IBAN: BG65PRCB92301012760510
Основание: за семейство Захариеви

Средствата са необходими както за погребението на Свилен и Марина, така и за подпомагане на семейството, което е поело грижата за тяхната дъщеричка Девора.

Нека Божият мир и благодат да бъдат с всички нас в този момент и до края на живота ни!

Пастор Николай Стефанов

Няма коментари:

Публикуване на коментар

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове