2010/03/04

Ден 2: Бедността отказва да види Божието най-добро!

Коментарите, които получаваме от тези молитви са удивителни. Аз искам да бъда сигурен че вие набирате инерция, така че до Пасхата напълно да се придвижите в новото и да напреднете в посоката на Божието най-добро за този сезон. Лиза Лионс токущо ми писа. Тя е в процес на преместване тук в Дентон. Тя се моли с ежедневните молитви и това, което тя споделя е следното: ”По време на процеса на преместване през изминалите две седмици, Господ ми показа някои интересни неща за това как бедността работи. Едното е, че ти никога не можеш да воюваш или градиш ефективно под това влияние, защото то няма да ти позволи реално да пресметнеш разходите на това, което е поставено пред теб... то е причина ти да подценяваш, да режейки ъглите и да не виждаш възможни „великани”, за да можеш да направиш нещата „достъпни” или „изпълними”. Отказвайки да признаеш съществуването на великаните е точно толкова лошо, колкото да избягаш от тях!”
Ето днешната молитва:
Най-силния дух, с който изглежда се сражаваме в нашето материално общество е втората нишка в от трикратното въже на робството: бедност. (В следващите дни ще адресираме нишките на немощ и самосъжаление.) Бедността отказва да бъдем това, което Бог ни сътвори и предназначи да бъдем! Бедността включва начин на мислене на неверие в това, че Господ може да ни въведе в пълнотата на Неговия план.
Бедността не само изпитва липса, но също страха, че ще изпаднем в липса. Бедност се случва, когато ние съобразяваме нашите обстоятелства в съответстие с модела на света, който ни заобикаля. Затова никога не виждаме кои Бог действително ни е създал. Бедност се случва, когато бога на този свят ни заобикаля и ни влияе единствено със светската преспектива, карайки ни да забравим Божията способност всред нашите обстоятелства. Бедността е глас който казва: ”Бог не е способен!”
Бедността може да се получи по различни начини. Две от най-често срещаните са угнетяване и грешна авторитетна структура (виж Исаия 5:8). Страхът може да ни накара да развием манталитет на алчност или ненаситност/лакомия (виж Притчи 23:21) и произвежда бедност. Бедността ни кара да бъдем лениви или мързеливи (виж Притчи 24:33-34). Прибързаността води до бедност (виж Притчи 28:22), което се случва, когато попаднем в схемите на бързо забогатяване. Бедността може да се случи ако ние се противопоставяме на Святия Дух и по този начин обезсилваме благословенията на Бог.
Какви са причините за бедност?
Основната причина за бедност в нашия живот е неуспеха за жетва. Когато ние не събираме жетвата, манталитета на бедност е освободен срещу нас. Много пъти врага ще чака нашето време на жътва, за да развие стратегията си на унищожение срещу нас. Както Медиамците, които винаги крадяха реколтата от евреите (виж Съдии 6), врагът досега е разработвал план да изяжда нашите активи и печалби. Ние можем да посадим. Ние можем да гледаме как нашата култура расте. Ние можем да имаме еднакво време за жътва. Но ако използваме отворената възможност да събираме и управляваме реколтата, стратегия на бедност ще започне да се развива срещу нас. Когато ние увеличаваме без да сме приготвили хранилище да съберем това, което сме пожънали, врагът ще придобие достъп до нашите излишъци и до нашето бъдеще.
Други причини за бедност включват: съгласяване със структурите, които налагат лихвени приценти отвъд богоугодното мислене за лихва (виж Неемия 5:1-5), страх и нежелание да се изправим пред нашия враг (виж Притчи 22:13) и съединяване с преследване на вярата (виж 2 Коринтяни 6 и 8).
Заповядай на силата на бедност и на всяка слепота, която е била завладяла твоята атмосфера да напусне!
Прочети Съдии 6, Запамети Притчи 28:22,Размишлявай върху Неемия 5.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове