2010/03/05

Ден 3: Войната, която разбива бедността!

Ако си изпратен на война, но загубиш битката ти носиш укор докато не спечелиш следваща победа. Мнозина в Тялото са изплашени да воюват. Но войната е необходима, за да надвием над враговете ни и да превземем това, което ни е било обещано. Войната е получаване на благоволение за битка (виж 1 Тимотей 6:12, 2 Тимотей 2:3-4). Войната е получаване на необходимото оръжие за победа (виж Ефесяни 6:11-17). Войната произвежда една възможност за нас да влезем в победа (виж Откровение 3:21).
Господ използва армиите да изведе Своя народ от Египет (виж Изход 12:51) със звук на тръба и с боен вик. Той ги изведе с ковчега, в присъствието на Бог (виж 1 Книга на Царете 4:5-6). Той използва сили на природата, когато беше необходимо да им помогне да разбият техните врагове (виж Исус Навин 10). Бог винаги освобождава стратегии, които ни позволяват да ограбим притежанията на враговете, да преуспяваме и да стоим (виж Матей 10, Ефесяни 6). Той има знаме на победа над нас. Когато Йехова Нисий издига знаме над нас да ни покрие, Бог на Армиите изпраща Небесното множество да ни помага. Той е Бог на Армиите на Земята (виж 1 Книга на Царете 17:45) и Бог на невидимите армии от ангели (виж 3 Книга на Царете 22:19). Той е Бог на армиите (виж Римляни 9:29). Той вече има победа за теб! Виж твоята победа над бедността!
Необходимо е да се сражаваме с бедността като сме мили и щедри към другите. Като Рут в нивата на Вооз, ние се сражаваме с бедността като позволяваме хората да събират баберик в нашето лозе, осигурявайки им достъп до нашия излишък (виж Рут 2). Ние се сражаваме с бедността като развиваме стратегии да помогнем на тези, които са опустошени от пълна бедност. С други думи, ние помагаме на другите да получат мъдрост за това как да излязат от системата, която сатана е използвал, за да ги хване в плен финансово. Ние също имаме необходимост да развием стратегия за жътва (виж Амос 9:13). Когато правим това, ние побеждаваме и нашият приход ще върви от умножение към умножение.
Давайте – вашия изход от бедността!
Въпросът за даването е вероятно една от най-спорните теми в Тялото Христово. Даването не означава да донесеш чек или долар на църква. По-скоро, даването е построено на заветно взаимоотношение, което е свързано с олтар на поклонение. Даване е, когато ние признаваме, че нашият Цар е праведен и справедлив(законен). Ние благославяме Бог така, че Той да действа справедливо в наша полза. Даване е, когато се покланяме! Даване е, когато откликваме на власт със щедрост и благословение. Даване е, когато осъзнаем, че по-малкия се благославя от по-големия - че Бог е Великият Цар и ние би трябвало да искаме да дадем всичко на Него. Даването се случва, когато не задържаме това, което ни е било поверено от Бог! Намери място да даваш. Аз се събуждам всеки ден и питам Бог да ми покаже възможности да дам. Той премахна нашата бедност като даде Своя Син!
Поколението, което излезе от Египет беше пълно с бедност в резултат от робството. По тази причина, те се съпротивиха на войната, която беше необходима, за да бъдат установени в изобилието на Божиите обещания. Техният страх направи перспективата им за Божиите намерения неясна и объркана. Те загубиха способността да напредват и да успяват. Те можеха да видят само врага си, но не и победата! Врагът се страхуваше от тях, защото знаеше, че Бог ги подкрепя. Богатства чакаха хората на завета с Бога и трябваше да бъдат отложени за друго поколение, което щеше да развие манталитет на господство.
Аз декларирам, че ти ще успееш. Нека да благоуспееш да имаш успех във всичко, на което поставяш ръцете си! Господ ще ни даде сила да се приспособим към всяко обстоятелство, така че да имаме успех и да придвижим напред Неговия заветен план (виж Второзаконие 8:18). Да успееш означава да следваш, да отнемеш от врага и да завладееш или окупираш неговата територия. Това означава да овладееш мястото или позицията, която Бог ни дава. Успех е, когато изпълним Божият изкупителен план за живота си. Ако ние получим откровение, почитаме пророците и сме на правилното място, на правилното време, правейки правилните неща, ние ще успеем.
Исус Навин 1:8 казва: “Тая книга на закона да се не отдалечава от устата ти; но да размишляваш върху нея денем и нощем, за да постъпваш внимателно, според всичко каквото е написано в нея, защото тогава ще направиш пътя си преуспяващ и тогава ще имаш добър успех.“ Успехът се случва, когато се държим разумно и действаме честно и когато изучаваме и развиваме умения и разбиране. Вече има помощ на нашия път, за да ни помогне да успеем.
Прочети и Размишлявай върху Числа 14, Исус Навин 1, и Второзаконие 1-2, 20.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

please post your comment,
thank you!

Всичко за мен

Моята снимка
Млад човек,който обича да общува с другите хора,обича истинското приятелство.Най-добрият ми приятел се казва Исус Христос и Той е причината за всичко добро в моят живот.Той ми помага всеки ден да бъда близо до Него,и да помагам на тези,които Той обича. Обичам да се грижа за деца,и харесвам да съм от полза на приятелите ми около мен.

Търсене в този блог

Последователи

Етикети

Моят списък с блогове